Wonder Woman 1984: První reakce jsou tady

Wonder Woman 1984: První reakce jsou tady | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
První novináři viděli největší film letošního roku a podělili se o své dojmy.

Jak už jsme podrobně rozebírali, Wonder Woman 1984 nakonec bude mít premiéru ještě letos. V některých zemích už 16. prosince, ve Spojených státech pak 25. prosince. S notným předstihem se teď objevily vůbec první reakce amerických novinářů. Jak už to v podobných případech bývá, novináři zatím směli pouze krátce tweetovat. Není tak prostor na nějaký širší rozbor a jen výjimečně se v takto raných reakcích objevuje nějaká zásadnější kritika. To je třeba mít u prvních ohlasů na paměti, nicméně pojďme na ně.

Byla tedy vůbec nějaká kritika? Několik drobností se našlo. Podle jednoho novináře je film dlouhý, podle jedné z redaktorek jednička byla zkrátka lepší, jakkoliv je bezva, že se pokračování pokouší o něco originálního. A jeden autor by si přál, kdyby vypořádání s jedním ze záporáků bylo silnější. Jinak ale převažují spokojené tweety.

Novináři hodně mluví o neskutečně pozitivním filmu. Optimismus, hrdinství, soucit – všeho je vrchovatě. Wonder Woman si zkrátka dává za cíl rozsévat naději a to se jí daří. Snímek v tomhle směru navazuje na „jedničku“ nebo na klasického Supermana a řada recenzentů výslovně mluví o tom, jak je snímek v dnešní zjitřené době balzámem na duši a vlastně je až nečekaně současný.

Zmiňován je feeling filmů 80. let, který se v dobovém snímku daří napodobovat. Oceňována je také míra upřímnosti a nadhledu, se kterými Wonder Woman 1984 pracuje. Chvály se dočkávají Kristen Wiig a Pedro Pascal jako záporáci, ale také hudební doprovod Hanse Zimmera a stále skvělá chemie mezi Gal Gadot a Chrisem Pinem v rolích Wonder Woman a Steva Trevora.

Nám nezbývá, než netrpělivě vyhlížet, až se snímek dostane k nám: V Česku je premiéra naplánovaná na 14. ledna, na Slovensku na 17. decembera.

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan) Režíruje znovu Patty Jenkins.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Slashfilm, Collider, Screen Rant

Galerie: 5

Wonder Woman 1984: První reakce jsou tady | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: První reakce jsou tady | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: První reakce jsou tady | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: První reakce jsou tady | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: První reakce jsou tady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest