George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou

George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Oscarová herečka byla zvyklá na dvacetimilionové šeky, Clooney zkusil nabídnout o něco méně...

Kriminální týmovka Dannyho parťáci (Ocean's Eleven) režiséra Stevena Soderbergha z roku 2001 se náramně povedla a nemalou zásluhu na příjemném diváckém zážitku má hvězdné herecké obsazení v čele Georgem Clooneym, Bradem Pittem, Mattem Damonem, Andym Garciou a samozřejmě i s Julii Roberts. V centru dění se ocitá lupič Danny Ocean. Ještě neuplynulo ani čtyřiadvacet hodin od chvíle, kdy byl propuštěn z věznice v New Jersey a už plánuje další kšeft. Za jednu noc hodlá Danny spolu s týmem jedenácti specialistů přepadnout najednou hned tři kasina, která ve svých sejfech skrývají stopadesát milionů dolarů. Všechna kasina patří Terrymu Benedictovi, který shodou okolností právě žije s Dannyho bývalou ženou Tess. Je to náhoda nebo motiv? To ví pouze on. V každém případě Danny riskuje nejen svůj život, ale také možnost opět se s Tess sblížit. Pokud se mu jeho takřka neuskutečnitelný plán podaří zrealizovat, potom naopak získá všechno.

Warner Bros.
Dannyho parťáci (2001)

V rozhovoru pro magazín GQ se Clooney pochlubil, jak oslovil Roberts ke spolupráci. V té době patřila rodačka z Georgie mezi absolutní hereckou elitu a účtovala si magických dvacet milionů dolarů za film. Osobně se prý v té chvíli neznali, ale ruku v ruce s Pittem a Damonem měl Clooney za to, že by herečka mohla snímku výrazně pomoci. "Pamatuji si na Julii. V té době jsme se neznali. Nikdy před tím jsem se s ní nepotkal a ona kasírovala dvacet milionů dolarů za film. S Bradem a Mattem jsme si však řekli, že jí do našeho projektu chceme zahrnout. Tak jsem přilepil dvacetidolarovou bankovku na scénář a poslal jí ho. K tomu jsem připojil větičku: 'Slyšel jsem, že nyní bereš dvacet dolarů za film.'"

Vtípek měl očividně úspěch a Roberts se ráda k hvězdné partičce připojila. Clooney rovněž zmínil, že na place i mimo něj panovala výjimečně pohodová atmosféra. Všichni se navzájem podporovali a nikdo se nesnažil nikomu ukrást čas před kamerou či se nad někoho povyšovat. Není se proto čemu divit, že Clooney je se svými kolegy z filmu neustále v úzkém kontaktu a všechny údajně pojí pevné přátelství. Dannyho parťáci měli americkou premiéru 7. prosince 2001 a při rozpočtu 85 milionů dolarů vytřískali z pokladen světových kin více než 450 milionů. Mimochodem, Roberts si dle dostupných informací přišla na 10 milionů dolarů.

Zdroj: GQ, CCA

Foto: Warner Bros.

Dannyho parťáci

05.12.2001 | USA
Krimi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 7

George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou | Fandíme filmu George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou | Fandíme filmu George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou | Fandíme filmu George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou | Fandíme filmu George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou | Fandíme filmu George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou | Fandíme filmu George Clooney nalákal Julii Roberts k účasti v Dannyho parťácích dvacetidolarovkou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest