Jurský park: Postavu Alana Granta odmítla hrát pestrá plejáda hvězd

Jurský park: Postavu Alana Granta odmítla hrát pestrá plejáda hvězd | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
V kultovním Jurském parku mohl čelit zubatým nestvůrám Indiana Jones, ichtyolog Matt Hooper či řidič náklaďáku Jack Burton.

V roce 1993 nám naservíroval legendární režisér Steven Spielberg nezapomenutelné dobrodružství Jurský park (Jurassic Park), v němž vědci pod patronátem miliardáře Johna Hammonda oživili dávno vyhynulé dinosaury. V plánu bylo stvořit unikátní park, ve kterém by mohli lidé z celého světa obdivovat dávno vyhynulé tvory. Jak všichni dobře víte, nakonec to tak úplně neklapne a partička v čele s doktorem Alanem Grantem a paleobotaničkou Ellie Sattler si užije perné chvilky. Byl u toho i severoirský rodák Sam Neill, který si střihnul právě zmíněného paleontologa z Montany, jenž se neúnavně snaží kritickou situaci na ostrově Isla Nublar vyřešit. Nicméně Neill vskutku nebyl Spielbergovou první volbou a měl velké štěstí, že řada slavných kolegů před ním herecký part odmítla.

Universal Pictures
Sam Neill ve filmu Jurský park z roku 1993

Nikoho asi nepřekvapí, že Spielberg chtěl prapůvodně do role obsadit Harrisona Forda, s nímž spolupracoval na filmech o Indiana Jonesovi. Ford však nebyl ze scénáře nadšen a údajně měl pocit, že se do role nehodí. Nabídku odmítl i Richard Dreyfuss, s nímž Spielberg v minulosti natočil snímky Čelisti a Blízká setkání třetího druhu. Ačkoliv sám Dreyfuss důvody zamítavé odpovědi nekonkretizoval, v Hollywoodu se traduje, že jej v rámci natáčení scífka Blízká setkání třetího druhu hnal Spielberg až na limit, což oscarového herce poněkud znechutilo. Osloven byl i William Hurt, který si ovšem nepřečetl ani scénář a Kurt Russell měl zase přehnané finanční nároky. Zvažováni byli i Dylan McDermott, Tom Sizemore, Dennis Quaid, Kevin Costner a Tim Robbins, leč u nich není jasné, zda se Spielbergem vůbec někdy jednali.

Osobně jsem rád, že se nakonec radoval Neill, neboť se do role bezvadně hodí. Ostatně v roce 2022 se mezi dinosaury vrátí, jelikož sehraje ruku v ruce s Laurou Dern a Jeffem Goldblumem klíčovou roli v netrpělivě očekávaném blockbusteru režiséra Colina Trevorrowa Jurský svět: Nadvláda (Jurassic World: Dominion).

Zdroj: ScreenRant

Foto: Universal Pictures

Jurský park

09.06.1993 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Jurský park: Postavu Alana Granta odmítla hrát pestrá plejáda hvězd | Fandíme filmu Jurský park: Postavu Alana Granta odmítla hrát pestrá plejáda hvězd | Fandíme filmu Jurský park: Postavu Alana Granta odmítla hrát pestrá plejáda hvězd | Fandíme filmu Jurský park: Postavu Alana Granta odmítla hrát pestrá plejáda hvězd | Fandíme filmu Jurský park: Postavu Alana Granta odmítla hrát pestrá plejáda hvězd | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest