Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi

Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Máme pro vás několik pohledů na scénu s triky a bez nich. A dočkáme se režisérského sestřihu?

Smrtonosná Past 5 se sice příliš nepovedla, jak se ostatně můžete podrobněji dočíst v naší recenzi, nicméně dobrou zprávou (alespoň pro všechny vlastence) je skutečnost, že se na trikové stránce filmu podílela česká společnost UPP. UPP pracovali na dvou stovkách trikových záběrů, které, jak si můžete povšimnout na přiložených obrázcích, jako trikové záběry na první pohled vůbec nepůsobí. Což je na jednu stranu dobrá vizitka pro české trikaře, na stranu druhou se začíná vyjasňovat, kam se poděl nevysvětlitelně nabubřelý rozpočet. Každopádně gratulujeme UPP, že se dál a dál úspěšně etablují na mezinárodním trhu. A teď už přímo slovy UPP:

Jedním z hlavních úkolů UPP bylo přenést děj do reálií Moskvy, což předpokládalo vytvoření komplexní digitální scény města od ztvárnění budov, přes zaplněné ulice auty až po digitální herce. Část nejnáročnějších trikových scén byla kompletně vytvořena v počítačích našich specialistů. (Tzv. full CG shots - což předpokládá dokonalé vytvoření modelů do nejmenších detailů, mnoho fyzikální simulace a komplikovaných výpočtů až po náročné kompozice). Při natáčení pro tyto scény byla použita nejmodernější technologie včetně skenování lokací a speciálních trackovacích systémů.  

Ve studiu Universal Production Partners na tomto projektu pracovalo více než 80 specialistů, kteří za méně než čtyři měsíce dokončili sto osmdesát devět záběrů pro samotný film. Další záběry pak byly vytvořeny pro režisérskou verzi a filmové upoutávky. Pro UPP bylo velkou ctí spolupracovat se studiem FOX, režisérem Johnem Moorem a celým filmovým štábem.

Na tiskové projekci filmu distributor publicistům pouštěl krátký trikový showreel (zatím nebyl uvolněn pro veřejnost), na kterém bylo dobře patrné, že práce UPP je bez problémů srovnatelná s tvorbou jejich zahraničních kolegů, takže není divu, že už mají UPP v Hollywoodu poměrně slušnou biografii. Podíleli se mimo jiné na Lucasových Red Tails, na Salt s Angelinou Jolie nebo na katastrofickém 2012. Na stránkách UPP najdete kompletní výčet jejich práce, stejně jako celou řadu zajímavých showreelů, kde můžete velice dobře vidět, jak trikaři tvoří celé záběry často doslova z ničeho. Na úplný závěr pro vás máme kromě obrázků také video konkurenční trikové společnosti Screen Scene VFX, kde si můžete udělat hrubou představu, jak se vrstvu po vrstvě skládá trikový záběr.

PS: Ještě se vraťme ke zmínce o „režisérské verzi“. Z ní můžeme usuzovat, že existuje minimálně možnost, že se na DVD dočkáme director's cutu. Jenže ruku na srdce – zrovna v případě Smrtonosné pasti 5 už toho mírně rozšířený sestřih asi moc nezachrání.

Smrtonosná past 5: Triková kompozice scény firmou SSVFX

 

Zdroj: UPP

Galerie: 7

Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi | Fandíme filmu Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi | Fandíme filmu Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi | Fandíme filmu Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi | Fandíme filmu Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi | Fandíme filmu Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi | Fandíme filmu Smrtonosná past 5: Triky dělali Češi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest