The Memory Police: V chystaném fantaskním filmu svět mizí před očima a pamatovat si jej je zločin

The Memory Police: V chystaném fantaskním filmu svět mizí před očima a pamatovat si jej je zločin | Fandíme filmu
Pantheon
Zobrazit další 1 obrázek
Když se svět kolem vás hroutí, nezbývá než se upnout k tomu, čemu věříte.

V Amazon Studios si zajistili filmová práva na adaptaci chválené novely The Memory Police z pera spisovatelky Yōko Ogawa. Současně bylo řečeno, že na režijní sesli usedne Reed Morano a točit bude dle scénáře Charlieho Kaufmana. Díky nim blíže poznáme svět, kde začínají věci prostě mizet. Vše odstartuje na nespecifikovaném ostrově u pobřeží a zpočátku se jedná o maličkosti. Nejprve zmizí růže a stužky, posléze fotografie. Lidem většinou tyhle věci nechybí, protože si nepamatují to, co neexistuje, přičemž "paměťová policie" se má postarat o to, aby všechno zmizelé (vymazané?) zůstalo zapomenuto. Když si jednoho dne mladičká spisovatelka uvědomí, že její editor patří mezi ty, kteří se stále pamatují, rozhodne se jej skrýt u sebe doma. Společně se snaží vzdorovat světu kolem a držet se pravdy.

Morano, rodačka z Omahy v Nebrasce, se dříve živila v prvé řadě jako kameramanka, ovšem v roce 2015 zrežírovala solidní drama Meadowland a posléze se podílela na tvorbě úspěšného seriálu Příběh služebnice. Letos nám naservírovala hodně průměrný akční thriller Rytmická sekce s Blake Lively v hlavní roli. Oproti tomu Kaufman má již doma Oscara, kterého obdržel za scénář ke snímku Věčný svit neposkvrněné mysli. V posledních letech to však není žádná sláva. Naposled participoval na scénáři k očekávanému sci-fi Chaos Walking režiséra Douga Limana. Kdy padne první klapka, není v tuto chvíli známo.

Zdroj: Deadline

Foto: Pantheon (přebal knihy)

Galerie: 2

The Memory Police: V chystaném fantaskním filmu svět mizí před očima a pamatovat si jej je zločin | Fandíme filmu The Memory Police: V chystaném fantaskním filmu svět mizí před očima a pamatovat si jej je zločin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest