Evil Dead: První ohlasy a novinky o pokračováních

Evil Dead: První ohlasy a novinky o pokračováních | Fandíme filmu
Festivalové publikum vidělo remake Evil Dead. Co můžeme čekat od jeho pokračování? A Co od pokračování původní trilogie?

Remake Evil Dead si odbyl premiéru na festivalu SXSW a první ohlasy jsou vesměs pozitivní, liší se většinou jen v míře spokojenosti. Ti nejtvrdší kritici označují snímek za bezduchou prázdnou kopii, která postrádá kouzlo Raimiho originálu. Nicméně i ti většinou chválí alespoň některé pasáže filmu (hlavně konec), jsou fascinováni nekompromisní brutalitou nebo se jim zamlouvá výkon představitelky hlavní role – Jane Levy. Většina recenzí je však výrazně spokojenějších. Zatím to vypadá, že Fede Alvarez natočil opravdu děsivý film, který slibuje nápor na všechny smysly, nikdy nekončící proud realisticky ztvárněného násilí (někteří diváci podle zpráv z festivalu projekci nedokázali dokoukat do konce), děj, který má hlavu a patu a hromadu odkazů na původní trilogii. Na Rotten Tomatoes má film v tuto chvíli 83%.

Vzhledem k pozitivním ohlasům tak ani není divu, že už se chystá pokračování, podle slov producenta Bruce Campbella dokonce rovnou celá trilogie. Sám režisér Fede Alvarez pak uvedl, že začíná s budováním příběhu, a pokud jeho vize projde a pokračování se ujme právě on, nebude jeho Evil Dead 2 remakovat Raimiho Evil Dead 2, ale půjde už o zcela originální film. Jisté je zatím pouze to, že by se měl odehrávat ve zcela jiném prostředí, podobně, jako se Armáda temnot odklonila od Raimiho Evil Dead 2.

A když už je řeč o Army of Darkness, něco málo novinek pro vás máme také ohledně Raimiho Evil Dead 4. Podle producenta Roba Taperta by měla být „čtyřka“ právě pokračováním Armády temnot (čímž by se vyřešily také možné komplikace ohledně dvou současně běžících sérií se stejným názvem), tudíž lze očekávat, že Raimiho lákají spíš Ashova komediální a fantastická dobrodružství, než nějaké komorní strašení. A co na to představitel Ashe, Bruce Campbell? Zdá se, že tak úplně nevěří tomu, že se Army of Darkness 2 opravdu dočkáme, protože Raimi prý pokračováním série vyhrožuje co pár měsíců. Nicméně pokud na natáčení nakonec opravdu dojde, Campbell chce být stoprocentně u toho!

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest