Nedotknutelní: Našel remake ideálního režiséra?

Nedotknutelní: Našel remake ideálního režiséra? | Fandíme filmu
Remake Nedotknutelných působí zbytečně. Teď ale film našel režiséra, který by v něm smysl nalézt mohl. Přesto, že doposud točil film jako Ace Ventura!

Když vyšlo najevo, že veleúspěšné Nedotknutelné čeká americký remake, řada diváků byla znechucená. Realita je ale zkrátka taková, že na cizojazyčné snímky se ve Spojených státech prakticky nechodí. A ruku na srdce, ve většině zemí světa se pravděpodobně chodí nejvíc na domácí tvorbu a hollywoodskou produkci, zbytek bude spíše okrajovou záležitostí všude. A pokud Nedotknutelní celosvětově utržili přes 400 milionů a v USA je skoro nikdo neviděl, bylo jen otázkou času, kdy někdo tenhle neuvěřitelný potenciál příběhu o přátelství paralyzovaného milionáře a jeho přistěhovaleckého ošetřovatele zkusí využít.

Studio Weinstein úkolem původně pověřilo velice šikovného režiséra Paula Feiga, který vztahům i komediálním romancím velice dobře rozumí. Ten však nakonec pouze připravil anglický scénář a následně projekt opustil. Nahradit by ho však mohl režisér možná ještě zajímavější - Tom Shadyac. Shadyac proslul především natáčením jednoduchých, skoro až pitomých komedií pro celou rodinu, jako jsou Ace Ventura, Zamilovaný profesor nebo Božský Bruce, takže se asi ptáte, co je sakra zrovna na něm tak vhodného? Před několika lety totiž v Shadyacově životě došlo k zásadnímu obratu.

Ještě v roce 2007 režisér uvedl do kin slaboučkého Božkého Evana, jenže pak měl nehodu na horském kole, která vyvolala pootřesový syndrom (půl roku bolestí hlavy, přecitlivělosti na světlo a dalších příznaků). Během tohoto období zámožný Shadyac kompletně přehodnotil svůj život, vzdal se svého honosného sídla i většiny majetku, přestěhoval se do karavanu a začal se věnovat charitě. Od svého zranění natočil pouze dokument I Am, ve kterém popisuje svou změnu životní filosofie a hovoří s inteligentními osobnostmi o problémech dnešního světa a o způsobech, jakými by se daly řešit.

Co myslíte? Pokud už se remake Nedotknutelných musí točit, možná že vůbec není špatně, že jej natočí člověk, který má zkušenost vzdáleně podobnou hlavní postavě, a který bude mít zájem náležitě vyzdvihnout pozitivní poselství příběhu. Shadyacovy předchozí filmy možná nebyly žádné myslitelské zázraky, nicméně po řemeslné stránce byly povětšinou odvedené poměrně zručně, takže by z kombinace Feigova scénáře a Shadyacova předpokládatelného nadšení pro věc mohla vzniknout poměrně důstojná kopie francouzského originálu. (Nebo je klidně možné, že Shadyaca jeho nabitá dobrosrdečnost opět opustila a projekt je pro něj pouze lacinou cestou, jak se dostat zpátky do hollywoodské první ligy, uvidíme). Nejžhavějším kandidátem do hlavní role je stále talentovaný Colin Firth.

Dokument I Am: Trailer

 

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest