LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony

LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu
Quiver Distribution
Zobrazit dalších 7 obrázků
Nová dystopická sci-fi slibuje lidské civilizaci hodně depresivní vyhlídky. Koukněte na trailer, seznamte se.

Nová sci-fi LX 2048 na první pohled neměla největší rozpočet, ale můžeme doufat, že řemeslnou strohost snad nahradí nápadová bohatost. Příběh je zasazený do roku 2048. Lidstvo zničilo ozonovou vrstvu a vycházet ve dne ven není pro běžné smrtelníky možné. Lidé tak žijí v noci a prakticky všechny sociální interakce probíhají ve virtuálním prostředí. Práce, škola, společenský život… prostě všechno. Naprostá většina populace při takovém životě trpí depresí, a tak úřady po každém požadují, aby bral lék 001LithumX (tak se jednu dobu měl snímek jmenovat).

V tomhle světě žije svérázný Adam Brid (James D’Arcy). Adam stále tvrdošíjně vstává ráno a odchází do fyzické kanceláře. V době, kdy se lidé prakticky nemnoží, má tři děti a odmítá brát 001LithiumX, v zoufalé snaze zůstat člověkem ve světě, ve kterém je všechno stále umělejší a umělejší. Když Adamovi záhadně selže srdce, všechno se změní. Transplantace není možná a Adama má brzy nahradit jeho upgradovaný klon. Toho osiřelé rodině dodá vládní pojistný program Premium 3. Adam ztrácí kontrolu nad svým životem a ve zbývajícím čase se snaží najít náhradní řešení, dřív než jej v životě nahradí jeho kopie.

Scífko je plné rozmanitých témat a vykresluje zajímavý obraz depresivní budoucnosti, která v mnoha ohledech varuje před některými trendy našich současných životů. To zní jako hutný vědeckofantastický příběh, jak se sluší a patří. Nedůvěru bohužel vyvolává osobnost scenáristy a režiséra Guye Moshe, jehož všechny dosavadní snímky (Holly, Bunraku, Grizzly zabiják) mají dost slabé recenze i uživatelská hodnocení. Nicméně vlastní obrázek si budeme snad moci udělat 25. 9., kdy snímek míří na VOD. Snad jej nabídne i některá z českých služeb.

V hlavních rolích hrají James D’Arcy (Dunkirk, Broadchurch, Agentka Carterová), Anna Brewster, (Star Wars: The Force Awakens, Versailles), Delroy Lindo (Malcolm X, Da 5 Bloods, Dobrý boj) a Gina McKee (Bodyguard, Borgiové, Nit z přízraků).

Galerie: 8

LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu LX 2048: Slunce zabíjí, lidé žijí virtuálně a nahrazují je klony | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest