Ryan "Deadpool" Reynolds vydělal na odprodeji ginu nehorázný balík

Ryan "Deadpool" Reynolds vydělal na odprodeji ginu nehorázný balík | Fandíme filmu
Aviation Gin
Zobrazit další 1 obrázek
Reynolds zpeněžil zamilovaný gin a doufá v další růst perspektivní značky.

Hollywoodským celebritám se na trhu s prémiovým alkoholem zpravidla velice daří. Zhruba před třemi lety prodal George Clooney za miliardu dolarů vlastní značku tequily Casamigos britskému alkolovému gigantu Diageo. Ten má pod palcem labely jako Johnnie Walker, Zacapa či giny Tanqueray a Gordon’s, tudíž kvalitní prémiové pitivo. K těmto značkám se nyní zařadil oregonský gin Aviation (Aviation American Gin), do něhož v roce 2018 zainvestoval Ryan Reynolds.

Díky Deadpoolově hvězdnému statusu a zejména kvůli mírně odlišné jemnější chuti se stal v posledních dvou letech Aviation Gin druhým neprodávanějším prémiovým ginem ve Spojených státech. Tento úspěch zaznamenala i společnost Diageo a rozhodla se koupit portfólio Davos Brands, pod které spadá i Reynoldsův Aviation Gin. Cena se nakonec vyšplhala až na 610 milionů dolarů, přičemž 335 milionů vyplatí Diageo rovnou a zbytek v následující dekádě dle finančních úspěchů značky. Reynolds si ponechává v Aviation určitý podíl, ale detailnější informace o transakci nebyly zveřejněny.

Reynolds k dohodě uvedl následující: "Před několika málo lety jsem se stal vlastníkem Aviation Gin, neboť jsem si zamiloval chuť Aviation více než kteréhokoliv jiného destilátu. Nečekal jsem, že mě postihne čirá tvůrčí radost z učení se v novém odvětví. Mít šanci pracovat na značce ruku v ruce s mojí společností Maximum Effort Marketing řadím k nejlepším a nejvíce naplňujícím projektům, na nichž jsem měl možnost participovat. Rád bych poděkoval společnosti Diageo za její přístup a vášeň. Těším se na další etapu s Aviation Ginem."

Zdroj: Diageo

Foto: Aviation Gin

Galerie: 2

Ryan "Deadpool" Reynolds vydělal na odprodeji ginu nehorázný balík | Fandíme filmu Ryan "Deadpool" Reynolds vydělal na odprodeji ginu nehorázný balík | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest