Do kin se podle všeho od září vrátí roušky

Do kin se podle všeho od září vrátí roušky | Fandíme filmu
Jennifer Anniston
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil návrat roušek na hromadné akce a do vnitřních prostor.

S tím, jak se po světě šířil koronavirus, zaváděla česká vláda od března nejrůznější preventivní opatření, která se později různě uvolňovala, zpřísňovala či modifikovala. Jedním ze symbolů epidemie se staly roušky a jejich povinné nošení v uzavřených prostorách. To bylo po dobu letních prázdnin až na drobné výjimky zrušené, avšak na dnešní tiskové konferenci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil jejich návrat.

Na tiskové konferenci mimo jiné zaznělo, že hromadné akce budou od 1. září omezeny maximálně na 500 osob, zároveň se vrací povinné nošení roušek ve vnitřních prostorách (výjimku budou mít kanceláře a restaurace). Podrobnosti budou doplňovány, nicméně z toho, jak stojí stávající vyjádření vyplývá, že se povinnost nosit roušky bude vztahovat také na kina. Zatím není zřejmé, zda to zamezí možnost konzumovat občerstvení v sále, anebo se na to bude vztahovat nějaká výjimka, podobně jako na strávníky v restauracích. Zatím to nevypadá, že by od září bylo vyžadováno také rozsazení diváků (dvojic diváků) ob místo, jako tomu dříve bylo.

Co vy na to? Odradí vás rouška od návštěvy kina? Odradil by vás případný zákaz konzumace občerstvení? Zažili jste kino v roušce? Jaké bylo sledovat film několik hodin se zakrytými dýchacími cestami? A dodržovali diváci v sále nařízení nebo byl jejich přístup spíše laxní?

Na titulní fotce Jennifer Aniston.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest