Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela: Rodinnou komedii čeká remake

Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela: Rodinnou komedii čeká remake | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Filmové pečovatelky umíraly, umírají a budou umírat i nadále. Bohužel.

V roce 1991 měla v kinech premiéru typická devadesátková komedie Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela (Don't Tell Mom the Babysitter's Dead), kde na sebe z hlediska filmové tvorby poprvé výrazněji upozornila Christina Applegate (Prostě sexy, Týden bez závazků). Blonďatá rodačka z Kalifornie byla do té doby známa především díky sitcomu Ženatý se závazky, v němž ztvárnila nepříliš bystrou Kelly Bundovou. Snímek režiséra Stephena Hereka (Tři mušketýři, Rocker) pro ni představoval odrazový můstek do světa filmu, ačkoliv nejhvězdnějších výšin po hříchu nikdy nedosáhla. To však nemění nic na faktu, že komedie z počátku devadesátých let si své fanoušky i přes nelibost kritiků našla a i po letech se jedná o pohodovou rodinnou zábavu na nedělní odpoledne, z níž se ve Spojených státech stala skrze videodistribuci taková nenápadná kultovka.

Warner Bros.

Jak všichni dobře víme, Hollywood v minulosti zprznil remakem daleko zářivější klenoty, tudíž nikoho zřejmě nepřekvapí, že i příběh o tom, jak se musí sedmnáctiletá Sue postarat přeš léto o své mladší sourozence, čeká též nová verze. Scénář k chystané předělávce napíše Chuck Hayward a režie se ujme Bille Woodruff (Honey, Salon krásy). Producent Michael Phillips, jenž stál i u zrodu původního snímku, k remaku uvedl následující: "Jsem ohromen, kolik lidí dokáže citovat hlášky z originálu a mám pocit, že svěží přístup tohoto tvůrčího týmu bude mezi diváky rezonovat."

Inu, nezbývá než čekat na informace ohledně castingu, ale opět mám pocit, že originál, ač o žádné veledílo nejde, nebude překonán. Onen námět i zpracování totiž bezvadně ladilo s uvolněnou atmosférou počátku devadesátých let. Nicméně uvidíme, třeba to úplná tragédie nebude.

Zdroj: Collider

Foto: Warner Bros.

Galerie: 5

Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela: Rodinnou komedii čeká remake | Fandíme filmu Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela: Rodinnou komedii čeká remake | Fandíme filmu Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela: Rodinnou komedii čeká remake | Fandíme filmu Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela: Rodinnou komedii čeká remake | Fandíme filmu Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela: Rodinnou komedii čeká remake | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest