Tygr a drak 2: Čínský epos čeká pokračování

Tygr a drak 2: Čínský epos čeká pokračování | Fandíme filmu
Kdo za ním bude stát a co od něj můžeme čekat?

Tchajwanský režisér Ang Lee v roce 2000 natočil vzrušující a dobrodužný film s názvem Tygr a drak, který získal nespočet ocenění včetně čtyř oscarových sošek. Jeho příběh částečně vycházel ze čtvrté knihy pentalogie Crane-Iron autora Wang Du Lua. Děj je zasazený do působivého prostředí Číny 19. století, kde asijské hvězdy Chow-Yun Fat, Michelle Yeoh a Ziyi Zhang předváděli bojové umění v excelentní choreografii Yuen Woo-pinga. Společně se skvělým hudebním doprovodem a výpravou se Leemu podařilo přinést perfektní podívanou a silný emocionální zážitek.

Plány na sequel začaly na svět prosakovat poprvé před několika lety, ale kvůli právním tahanicím o Luovu knižní tvorbu mezi společností Weistein a studiem Sony (to produkovalo první film) projekt uvízl na mrtvém bodě. Nakonec se vše vyřešilo a na úspěch Tygra a draka se tedy pod záštitou společnosti Weinstein pokusí navázat nový tvůrčí tým. Ten hodlá podle páté knihy, která nese jméno Stříbrná váza a železný rytíř, přenést další (opět trošku pozměněný) příběh na filmové plátno. Titul by měl pokračovat v dobrodružství odvážné bojovnice Shu Lien, kterou v Leeově filmu hrála Yeoh, ale prozatím není jasné, zda si ona či nějací další aktéři zopakují své role i v nadcházejícím snímku. Scénář má na starosti John Fusco, jenž je prý zarytým fanouškem sto let starých čínských románů a z jeho práce jsme mohli vidět Zakázané království s Jackie Chanem a Jetem Li nebo westerny Ohnivý oceán a Mladé pušky (s názory na Fuscovu tvorbu se můžete podělit v diskusi). Scenárista o projektu mluvil velmi nadšeně a podle všeho se máme těšit na novou generaci různorodých postav (znovu osudově zamilovaných) a také na několik motivů z druhé a třetí části knižní pentalogie.

O režii by se měl tentokrát postarat hongkongský režisér Ronny Yu, jenž má za sebou třeba hororový crossover Freddy vs. Jason, ale také vydařeného Obávaného bojovníka s Jetem Li, takže by Angovi Lee mohl být důstojným nástupcem. Filmování má odstartovat v květnu v Asii a rozpočet by se měl pohybovat okolo dvaceti milionů dolarů (první film stál 15 milionů). Zda se vrátí na palubu i choreograf Woo-ping zatím není potvrzené, ale bez jeho účasti bych si já osobně pokračování prostě nedokázal představit. Takže, jakožto nadšenec asijské bojové tvorby pevně doufám, že na nabídku kývne. Co vy na to? Těšíte se na další dobrodružství Shu Lien?

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest