Gravitace: Za přelomový vědecký objev končí hrdina nové sci-fi umlčený ve vězení

Gravitace: Za přelomový vědecký objev končí hrdina nové sci-fi umlčený ve vězení | Fandíme filmu
Dutton
Zobrazit další 2 obrázky
Fyzik Jon Grady si určitě nemyslel, že za vynález, který má sílu změnit budoucnost, skončí za mřížemi. Ale temná vládní organizace je neúprosná.

Komiksový Bloodshot, který jako svůj první film natočil Dave Wilson po kritické stránce nedopadl moc dobře, ale v Sony jsou s ním evidentně spokojeni, a tak Wilsonovi svěřili další projekt. Režisér rozšíří svoji filmografii sci-fi thrillerem Influx. Ten vychází z oceňovaného stejnojmenného románu autora Daniela Suareze z roku 2014. Scénář píše Zak Olkewicz (Bullet Train).

Příběh se odehrává ve futuristickém prostředí a sleduje částicového fyzika Jona Gradyho, jenž zdokonaluje vynález, který způsobí revoluci na poli fyziky a změní budoucnost. Místo uznání je Gradyho laboratoř zavřena tajným úřadem pro kontrolu technologií. Ta má za úkol potlačit pravdu o náhlém technologickém pokroku a zbránit sociálnímu převratu, který by nastal. Po odmítnutí nabídky úřadu skončí hrdina spolu s ostatními vědci v prošpikovaném hi-tech vězení. Jako jediná naděje lidstva musí společně odhalit tajemství nepřítele, který má půl století dopředu technologickou výhodu.

V češtině knižní předlohu pod názvem Gravitace vydá 21. 4. nakladatelství XYZ, tady je synopse nakladatele:

Fyzik Jon Grady a jeho tým objeví zařízení na odrážení gravitace. Jedná se o triumf vědy, který může vyvolat revoluci na poli fyziky a zásadně proměnit budoucnost světa. Grady se však namísto uznání dočká situace, kdy mu laboratoř uzavře organizace známá jako BTC. Cíl je jasný: Potlačit pravdu o náhlém technologickém pokroku a zabránit nepokojům, které by mohl vyvolat. A aby toho nebylo málo, budoucnost už dávno existuje. Jenže si ji nezaslouží jen tak někdo. Jasné ne, kterým Grady odmítne připojení se k BTC, ho stojí svobodu. Čeká ho noční můra v podobě pobytu v high-tech vězení, kde mu dělají společnost další neprávem potrestaní intelektuálové. Stávají se poslední nadějí lidstva. Společně musejí porazit nepřítele, o němž toho vědí pramálo. Jejich poznatky přitom zahrnují přesvědčení, že technologicky je minimálně půl století před nimi. 

Titulní obrázek pochází z anglického knižního vydání.

Zdroje: Deadline, Goodreads

Galerie: 3

Gravitace: Za přelomový vědecký objev končí hrdina nové sci-fi umlčený ve vězení | Fandíme filmu Gravitace: Za přelomový vědecký objev končí hrdina nové sci-fi umlčený ve vězení | Fandíme filmu Gravitace: Za přelomový vědecký objev končí hrdina nové sci-fi umlčený ve vězení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest