Nejlepší akční role Arnolda Schwarzeneggera

Nejlepší akční role Arnolda Schwarzeneggera | Fandíme filmu
20th Century Fox
V posledních letech to možná není žádná extra třída, avšak řada Arnieho rolí už zůstane nesmazatelně zapsána do historie.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Arnold Schwarzenegger se sice již v roce 2010 vrátil po mnohaleté pauze na plátna kin v akční týmovce Postradatelní, leč jednalo se pouze o kratičké cameo. V Postradatelných 2 už jsme si rakouského svalovce užili trošku více, nicméně plnohodnotný herecký výkon si schoval až na akční kriminálku Konečná, kde si střihnul roli postaršího šerifa jménem Ray Owens. Režisér Jee-woon Kim však neodvedl nikterak odzbrojující práci, tudíž se strážce zákona v městečku Sommerton Junction mezi nejlepší Arnieho role nezapsal. To platí i pro všechny další postavy, které "rakouský dub" po návratu herectví ztvárnil. Větší pozornost vlastně vždy vzbudilo pouze to, když se guvernátor vracel po letech ke starých klasikám. Pojďme zavzpomínat na klasiky vůbec největší:

John Matrix - Komando (1985)

Začneme pěkně od podlahy, neboť John Matrix se skutečně s ničím moc nemaže. Režisér Mark L. Lester natočil za 40 let své kariéry pouze dva opravdu kvalitní filmy, přičemž Komando je naštěstí jedním z nich (tím druhým je Třída roku 1984). Arnie byl pro roli bývalého velitele elitní jednotky ideální volbou, o čemž svědčí i legendární úvodní scéna, v níž v jedné ruce nese kmen stromu a v druhé motorovou pilu. Zahrál by to snad někdo lépe? Pochybuji. Okoukaná zápletka o záchraně bezbranné dcerky je okořeněna množstvím povedených akčních scén a především závěrečným masakrem, kdy sám Schwarzenegger skolí více lidí než španělská chřipka. Klasika.

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest