Ben Hur: Sandálovou klasiku čeká remake

Ben Hur: Sandálovou klasiku čeká remake | Fandíme filmu
Studio MGM nasekalo peníze na Bondovi a Hobitovi a pouští se do nových projektů.

Na některé klasiky by se sahat nemělo, ale ve zlatém věku sequelů, prequelů, remaků nebo rebootů se nemůžeme divit ničemu. Ani předělávce filmu, který patří mezi to nejblyštivější hollywoodské zlato.

Román Ben Hur od Lewa Wallaceho se dočkal už několika adaptací, včetně animáku pro děti nebo němého filmu ve dvacátých letech minulého století. Přesto se při vyslovení onoho jména všem z nás vybaví velkofilm od Williama Wylera z roku 1959 s Charltonem Hestonem v hlavní roli. Stal se z něj nejdražší snímek natočený do té doby a posbíral rekordních jedenáct oscarových sošek, tedy počet, který se nikomu nepovedlo překonat, pouze vyrovnat (a to Titanicu a Pánovi Prstenů: Návratu krále). Strhující příběh židovského prince a obchodníka, který se kvůli roztržce s přítelem Messalou dostal nešťastnou shodou náhod do otroctví, dokáže díky velkolepé výpravě či akčním scénám (v čele se závodem koňských spřežení) strhnout i dnes. A v továrně na sny to moc dobře vědí.

MGM loni participovalo na téměř dvoumiliardových tržbách trháků Hobit a Skyfall a může si tak dovolit nasypat několik desítek milionů dolarů do pokusu, který by se ve správných rukách mohl změnit v další hit. Za scénářem stojí Keith Clarke, který naposledy napsal Weirův Útěk ze Sibiře. Příběh by měl být věrnější románové předloze a věnovat se víc křesťanskému podtextu a postavě Ježíše Krista, která byla ve slavné verzi jen vedlejší příběhovou linkou.

Zdroje: Deadline, Collider

Ben Hur

19.08.2016 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama, Historický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest