Muž převlečený za Jokera hrozil vražděním civilistů a byl zatčen

Muž převlečený za Jokera hrozil vražděním civilistů a byl zatčen | Fandíme filmu
DC
Tenhle chlapík si nevybral vhodný filmový (komiksový) vzor.

Čas od času se někdo utrhne a nechá se inspirovat násilím ve filmu, aby tím způsobem ventiloval vlastní frustraci. To se stalo na začátku týdne v americkém městě University City ve státě Missouri, kde byl zatčen muž, který skrze živý stream (skoro hodinový) vyhrožoval odpálením bomby a zabitím spoluobčanů v rušném zábavním distriktu. A byl při tom oblečen a nalíčen jako Joker.

Muž (48) byl vzat do vazby bez možnosti propuštění na kauci s tím, že soud jej shledal "nebezpečím pro společnost". Do této chvíle mu nebyl přidělen právník, tudíž nebylo vydáno žádné vyjádření k možným motivům či stavu zadrženého. Uvolněné dokumenty k zatčení neobsahují zmínku o tom, zda byl muž v držení výbušnin nebo jiných zbraní.

Policie už v pondělí reagovala na telefonát z restaurace a hudebního klubu, že se v okolí pohybuje "aktivní střelec". Naštěstí muž nikomu neublížil a omezil se pouze na výhrůžky, přičemž byl oblečen právě jako Joker.

Netřeba připomínat tragické události z července 2012, kdy James Holmes zavraždil v kině Aurora na premiéře filmu Temný rytíř povstal 12 osob a dalších 59 zranil. Tehdy se též stylizoval do postavy Jokera. V srpnu 2015 byl odsouzen k dvanáctinásobnému trestu odnětí svobody na doživotí.

Zdroj: NBCNews

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest