Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva

Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Tom Cruise vyvinul speciální trénink pro všechny představitele stíhacích pilotů, aby náročné natáčení vůbec zvládli. Koukněte na nové fotky.

Top Gun: Maverick patří mezi nejočekávanější filmy letošního roku. V galerii se můžete pokochat fotkami, na nichž vidíme mladé piloty Top Gunu, ale to nejzajímavější představují historky z natáčení od režiséra Josepha Kosinskiho.

Mladí piloti, s nimiž se v příběhu setkáme, jsou na rozdíl od pilotů z předchozího snímku absolventi Top Gunu, kteří prochází speciálním tréninkem. Jsou na úplně jiném levelu než byli mladý Maverick, Iceman a ostatní. A jak známo, Tom Cruise si potrpí na to, aby se v jeho filmech maximálně dbalo na praktické efekty, s co nejmenším využití počítačové grafiky.

Mladým hercům se tak naskytla příležitost zažít let ve skutečné stíhačce F-18 Super Hornet, v jejímž kokpitu bylo instalováno šest IMAX kamerek. Ty zabíraly herce, zatímco letoun pilotoval zkušený pilot na zadním sedadle.

Zkušenost je podle Kosinskiho vzrušující, ale velmi vyčerpávající. Manévry ve vzduchu nemohli natočit prostě jen tak bez příprav. Všichni mladí herci museli projít leteckým výcvikem, který jim zabral měsíce. Absolvovali letecký kurz navržený Tomem Cruisem, který věděl, že se herci před usednutím do stíhačky musí vypracovat postupně. Začali proto trénovat na lehkém vrtulovém letadle, pak přešli na akrobatické letouny, potom přišly malé jednomotorové stroje a na konci je čekala „ef osmnáctka“.

Během letu se nejednomu herci udělalo zle, ale to se občas stane i zkušeným stíhacím pilotům. Tak náročné létání v bojových strojích na organismus je. Když byli herci ve vzduchu, byli zodpovědni za všechny aspekty natáčení scény, protože kromě pilota s nimi v kokpitu nikdo z filmového štábu neseděl.

Pamatujete na začátek traileru, v němž Maverick letí nebezpečně blízko nad zemí? Jestli ne, připomenout si ho můžete níže. Jde o jednu z nejextrémnějších scén, na kterou si filmaři museli vyžádat zvláštní povolení od amerického námořnictva.

Emocionální jádro a páteř filmu tvoří vztah mezi Maverickem a Bradleym „Roosterem“ Bradshawem, jehož hraje Miles Teller. Jak přesně do příběhu zapadá postava Toma Kazanskyho alias Icemana, nechtěl Kosinski prozradit. Alespoň uvedl, že rivalita mezi oběma piloty jsou jednou z věcí, díky které je první film tak ikonický. Je to prý vztah, který je důležitý pro sérii Top Gunu a jako fanoušek chtěl vidět, jak se vyvíjí dál.

Scénář napsal Justin Marks, režíruje Joseph Kosinski. Cruise o filmu řekl, že bude plný velkých, rychlých strojů. Touha po rychlosti je zpátky a opět půjde o vzájemné soupeření, jako v prvním filmu. Drony pomalu začínají ovládat vojenské letectví a snímek se zaměří na soumrak léty bojových pilotů. Maverick je tentokrát jejich instruktorem. Dále hrají Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris a Glen Powell. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 16. 7. 2020.

Zdroj: EW

Galerie: 9

Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu Top Gun: Maverick: Tvrdé natáčení aneb zvracení v kokpitu i speciální povolení námořnictva | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest