Red 11: Robert Rodriguez natočil thriller za pouhých 7000 dolarů

Red 11: Robert Rodriguez natočil thriller za pouhých 7000 dolarů | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Alita: Bojový Anděl Rodrigueze stála 170 milionů, teď si vystačil se zlomkem té sumy. Kde hledal inspiraci při psaní scénáře?

Režisér, scenárista a producent Robert Rodriguez má velice rozmanitou filmografii. Nalezneme v ní akční Desperado, hororové Od soumraku do úsvitu, rodinné Spy Kids, komiksovku Sin City - město hříchu nebo vysokorozpočtové (170 milionů) sci-fi Alita: Bojový anděl. Rodák z Texasu se evidentně přechodů mezi žánry nebojí a je schopen upsat se takřka čemukoliv. Kvalita oněch snímků bývá samozřejmě taktéž rozdílná a za některé celovečeráky (Dobrodružství Žraločáka a Lávovky) by se měl Rodriguez vážně stydět. Současně mu nelze upřít talent a schopnost tematicky zaujmout. V nejbližší době by měl spatřit světlo světa jeho zatím poslední počin, sci-fi thriller Red 11, jenž natočil za pouhých sedm tisíc dolarů.

V tomhle případě využil Rodriguez vlastní životní zkušenosti, jelikož v minulosti zafinancoval svoji prvotinu El Mariachi z peněz, které vydělal tím, že na sobě nechal testovat léčiva. A něco obdobného podstoupí i hlavní hrdina Rob, jenž potřebuje kvůli narůstajícím dluhům (7000 dolarů, tedy stejná suma jako náklady na film a rozpočet akčňáku El Mariachi) rychle splašit prašule a tudíž ze sebe farmaceutickou společností nechá udělat pokusného králíka. Projekt by měl být dostupný přes streamovací službu Tubi, jež získala exkluzivní práva. Zde se rovněž objeví Rodriguezova dokusérie The Robert Rodriguez Film School. V té, jak už název napovídá, bude tvůrce předávat svoje filmařské zkušenosti dál.

Zdroj: CS

 

El Mariachi

04.09.1992 | USA, Mexiko
Akční, Krimi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Red 11: Robert Rodriguez natočil thriller za pouhých 7000 dolarů | Fandíme filmu Red 11: Robert Rodriguez natočil thriller za pouhých 7000 dolarů | Fandíme filmu Red 11: Robert Rodriguez natočil thriller za pouhých 7000 dolarů | Fandíme filmu Red 11: Robert Rodriguez natočil thriller za pouhých 7000 dolarů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest