Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World

Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Příběh o ženě, která se postavila soutěži Miss World ve stylovém traileru. Známe také synopsi.

Miss World 1970 musela být skutečně divoká jízda, jejíž průběh bude divákům připomenut v novém filmu Philippy Lowthorpové s názvem Misbehaviour. Ve filmu se objeví Keira Knightley, Greg Kinnear, Gugu Mbatha-Raw a Rhys Ifans.

Příběh má mapovat dění kolem vyhlášení Miss World 1970, což byla tehdy jedna z nejsledovanějších akcí na světě. Děj se zaměří na Sally Alexander (Keira Knightley), feministickou aktivistku, která se celé soutěži postavila, a na Jennifer Hosten (Gugu Mbatha-Raw), první černošku, která byla pasována na Miss World. Oficiální synopse zní takto:

V roce 1970 se odehrávala soutěž Miss World v Londýně a uváděl ji legendární komik, Bob Hope (Greg Kinnear). V té době byla Miss World nejsledovanějším televizním pořadem na planetě, s více než 100 miliony diváků. Prohlašujíc, že soutěže krásy dehonestují a ponižují ženy, se nově zformované Hnutí za práva žen běhen jedné noci proslavilo tím, že jeho členky vtrhly na pódium a přerušily vysílání soutěže. A to nebylo vše. Když bylo vysílání obnoveno, samotné vyhlášení strhlo povyk. Vítězkou se nestala favoritka ze Švédska, ale Miss Grenady, vůbec poprvé v historii soutěže žena tmavé barvy pleti. Jen během několika hodin bylo obecenstvo svědky vyhnání patriarchátu z pódia a také poražení západního ideálu krásy.

Pokud zabrouzdáte na wikipedii, můžete se dočíst, že kontroverze a napětí soutěži předcházely poté, co organizátoři dovolili se zúčastnit dvěma ženám z jižní Afriky, jedné bělošce a jedné černošce. Večer v den konání soutěže explodovala pod dodávkou BBC, ze které měl být vysílán přímý přenos, nastražená bomba. Explozi měla na svědomí levicová militantní skupina The Angry Brigade. Nikdo nebyl zraněn, obecenstvo se ale do sálu muselo dostat přes hlučné protestující, kteří protestovali i během samotného průběhu soutěže.

Mezi další členy obsazení patří Lesley Manville, Jessie Buckley, Keeley Hawes a Phyllis Logan. Ve Velké Británii bude film puštěn do kin 13. března 2020.

Zdroj: Slashfilm

Galerie: 7

Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World | Fandíme filmu Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World | Fandíme filmu Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World | Fandíme filmu Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World | Fandíme filmu Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World | Fandíme filmu Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World | Fandíme filmu Misbehaviour: Keira Knightley bojuje proti soutěži Miss World | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest