Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz

Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 7 obrázků
Janelle Monae se v novém záhadném hororu ocitá uprostřed hrůzostrašné reality.

O hororech už dávno neplatí, že se jedná jen o přímočaře děsivou podívanou, ale o žánr, který v mnoha případech dokáže divákem skutečně rezonovat a který si v několika případech nezadá i s těmi nejkvalitnějšími oscarovými dramaty. Potvrdilo to třeba dva roky staré Get Out, které pomáhalo nastartovat vlnu podobně koncipovaných snímků. Na této vlně se bezpochyby veze i novinka Antebellum (Vyvolená).

Celý snímek je zatím zahalen rouškou tajemna, nicméně už k němu vyšel první trailer. Ten vlastně na záhadnosti filmu jen přidává. Jediné, co z ukázky přímo vyplývá je, že se snímek bude odehrávat ve dvou časových obdobích a to sice v současnosti a nejspíše někdy v 19. století. Nepomáhá ani oficiální synopse, ze které se pouze dozvídáme, že se hlavní hrdinka „ocitne uvězněná v děsivé realitě a musí rozluštit zapeklitou záhadu ještě před tím, než bude pozdě".

Ale teď zpátky k traileru. Dál už následuje jen řada skutečně mysteriózních momentů, přičemž z některých skutečně naskakuje husí kůže. Už samotná upoutávka pak dává najevo, že tady o skutečně nepůjde o lekačky, nýbrž hlavně o skutečně hutnou atmosféru a pomalé budování napětí a strachu. Trailer je skvělý a dává najevo, že tady skutečně nepůjde o nějaké bezduché strašení. Rasismus zřejmě bude hrát důležitou roli, podobně jako ve zmiňovaném Get Out.

Hlavní role filmu se zhostila Janelle Monáe, kterou můžete znát například z oscarového snímku Skrytá čísla. Ve vedlejších rolích se objeví například Eric Lange (seriál Narcos) nebo Jena Malone (série Hunger Games). Režii a scénář si vzali na starost Christopher Renz a Gerard Bush, pro které se jedná o první celovečerní film. České i slovenské premiéry se Antebellum dočká 23. 4. 2020.

Galerie: 8

Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu Antebellum: Další horor pro náročné sází na prolínání současnosti a historických hrůz | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest