Joker: Tvůrci přísahají, že pokračování se zatím nechystá

Joker: Tvůrci přísahají, že pokračování se zatím nechystá | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Režisér Todd Phillips a producentka Emma Tillinger Koskoff se také vyjádřili k nominacím na Zlaté glóby a další cenu, které si snímek čerstvě vysloužil.

Todd Phillips byl dotázaný na to, co říká na Jokerovi čtyři nominace na Zlaté glóby. Režisér odvětil, že když film začali připravovat, tak vůbec nepočítali s tím, že by se setkal s masivním komerčním úspěchem nebo vyhrával nějaké ceny. Prostě chtěli film dovést ke zdárnému konci. Nicméně když těsně před začátkem natáčení viděl, jak je Joaquin Phoenix oddaný své roli, tak začal pomalu věřit tomu, že by mohlo vzniknout něco výjimečného. Phillips byl také dotázán na případné pokračování. K tomu řekl pouze to, že přísahá, že o ničem takovém zatím s nikým nemluvil Ani s Joaquiem, ani s nikým dalším. Ani nepřemýšlel o tom, jak by vlastně takové pokračování mohlo vypadat. Na podobné úvahy je prý zkrátka příliš brzy.

V souvislosti s nominacemi na Glóby pak američtí novináři vyzpovídali také producentku Emmu Tillinger Koskoff. Ta je osobně nominovaná za Jokera a Irčana, podobně úspěšná by mohla být teoreticky i na samotných Oscarech. Letošní rok považuje za svůj průlomový a je za to vděčná. Pokud jde o pokračování Jokera, tak i ona tvrdí, že o ničem takovém s nikým nemluvila a jak žertem dodala, vzhledem ke své pozici očekává, že by byla mezi prvními, kdyby nějaké diskuse byly na pořadu dne. Pokud by Todd a Joaquin přišli s nápadem na pokračování, byla by nadšená a s chutí by jim opět pomohla film připravit, kdyby o další spolupráci stáli.

Zlaté glóby film nominovaly v kategoriích nejlepší drama, nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, nejlepší režie a nejlepší hudba. Čerstvě se také snímek dočkal sedmi nominací na cenu kritiků (Critics Choice Awards). Byl nominovaná v kategoriích nejlepší film, nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší herec, nejlepší kamera, nejlepší výprava, nejlepší masky a nejlepší hudba. Každé takové další dílčí ocenění Jokerovi zvyšuje šance, že nakonec ukořistí i nominace na samotné Oscary, tak fanoušci mohou držet palce.

Na závěr si můžete přehrát video, ve kterém kameraman Jokera vysvětluje, jak filmaři pracují s barvou. Video s Jimmym Kimmelem, které Lawrence Sher zmiňuje, si můžete přehrát níže. V galerii najdete několik obrázků, kterými Phillips upozornil na filmové nominace, ale také totálně roztomilou kresbičku Jokera/Baby Yody, o níž se režisér podělil.

Zdroje: Variety, EW,

Galerie: 4

Joker: Tvůrci přísahají, že pokračování se zatím nechystá | Fandíme filmu Joker: Tvůrci přísahají, že pokračování se zatím nechystá | Fandíme filmu Joker: Tvůrci přísahají, že pokračování se zatím nechystá | Fandíme filmu Joker: Tvůrci přísahají, že pokračování se zatím nechystá | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest