Farma zvířat: Andy Serkis rozpohybuje digitální čuníky

Farma zvířat: Andy Serkis rozpohybuje digitální čuníky | Fandíme filmu
Mistr motion a performance capturingu chce svou oblíbenou metodou přivést na plátno "rodinnou" verzi Orwellova majstrštyku.

Když filmový divák zaslechne jméno Andyho Serkise, automaticky se mu vybaví legendární Glum. Herec, který je i díky King Kongovi nebo Zrození planety opic známý především díky hraní digitálních zvířat a jiných tvorů, je teď s blížícím se Hobitem znovu v centru pozornosti. Díky tomu tak může veřejnost lépe obeznámit s dalším svým projektem. Leckteří z vás možná vědí, že Andy často asistoval Peterovi Jacksonovi při tvorbě filmů ze Středozemě tak, že byl režisérem druhého štábu. Teď by chtěl získané zkušenosti zúročit při tvorbě vlastního filmu a zabrousit chce do povinné literatury v podobě Farmy zvířat od George Orwella.

Slavná politická alegorie, ve které autor kritizuje stalinistický režim, vyvolala po druhé světové válce obrovské ohlasy. Dočkala se už dokonce dvou filmových zpracování. Prvním je britský animák z roku 1954, který se předlohy drží dost přesně, druhým pak podstatně upravenější americká verze z roku 1999. Sméagol se ale pochlubil, že v jeho verzi se dočkáme něčeho trochu jiného.

Příběh se totiž v prvním plánu nemá držet právě oné politické satiry, která z něj udělala slavné dílo, ale bude se soustředit na témata, která předchozí adaptace nechávaly stranou. V praxi to znamená, že by nové pojetí mělo obsahovat výraznějšího rodinného ducha s emocionálními podněty. Co je ale hlavní, Serkis chce celý projekt pojmout technikou performance capture a dost možná si v něm i (nepřekvapivě) zahraje. V tuhle chvíli se ale prý více soustředí na to, aby ve scénáři dostatečně vykreslil nově pojatý svět a postavy v něm.

Nevím, jak vám, ale mně zatím přijde nápad na rodinně-politická animovaná prasátka trochu zvláštní, ale třeba mi Andy za pár let vytře zrak.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest