Netflix testuje možnost přehrávat obsah ve zrychleném režimu

Netflix testuje možnost přehrávat obsah ve zrychleném režimu | Fandíme filmu
Máte pocit, že koukáte na málo filmů a seriálů? Jestli jste masochysti, tak už brzy jich možná budete moci zhltnout 1,5x tolik.

Znáte to z podcastů anebo třeba z Youtube. Možnost přehrávat obsah rychleji nebo pomaleji. U streamovacích služeb zatím tato možnost nebyla běžná, avšak Netflix teď na části zákazníků začal testovat možnost přehrávat pořady ve změněné rychlosti 0,5x nebo 1,5x. Že se něco testuje, ještě nemusí nutně znamenat, že to bude zavedené do ostrého provozu, nicméně Netflix v oficiálním prohlášení říká, že „vždy hledá nové způsoby jak fanouškům pomoci, aby si mohli užívat obsah, který milují“.

Možná jen nevěřícně kroutíte hlavou a říkáte si, k čemu je podobná funkce dobrá. V momentě, kdy libovolný obsah zrychlíte, okamžitě zničíte původní umělecký záměr. Ještě teoreticky to jde pochopit u podcastů, ze kterých chcete pouze nasát informace. Jakmile je ale podcast trochu propracovanější nebo se rovnou bavíme o audioknihách, tak součástí projevu také dramatický přednes či komediální timing, které změna rychlosti zničí. A u zrychleného videa urychlující tlačítko zničí i obrazovou složku.

Dnešní doba je však uspěchaná a najdou se jedinci, kteří kupříkladu seriály už teď pomocí externích programů sledují zrychleně. Proč? Protože jim je umělecký záměr seriálu zjevně volný a pouze chtějí obsah nějak zkonzumovat, aby mohli být součástí konverzace. Pro mnohé nepochopitelné, ale děje se to. A jestli má Netflix pocit, že je dost zákazníků, kteří podobné funkce ocení, tak proč je vlastně nezavést – přehrávání běžnou rychlostí nám nikdo nebere.

Co vy na to? Přehráváte si někdy něco delšího (ne jen krátkou scénu, kterou si třeba chcete zopakovat) zrychleně či zpomaleně? Nebo podobnou funkci vůbec nepotřebujete?

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest