The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě

The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 8 obrázků
Koukněte na trailer a plakát k očekávané Scorseseho gangsterce.

Už dnes si na Newyorském filmovém festivalu odbude premiéru jeden z nejočekávanějších snímků celého roku - nový projekt Martina Scorseseho The Irishman. Legendární režisér ve spolupráci s Netflixem po dlouhé době opět natočil nefalšovanou gangsterku, která láká hlavně na hvězdné obsazení ve formě Roberta De Nira, Al Pacina a Joa Pesciho nebo na nebývale masivní a propracované omlazování herců pomocí digitálních triků. Těsně před premiérou se pak na veřejnost dostalo pár zajímavých informací a rovněž plakát a trailer.

O snímku se v nedávném rozhovoru rozpovídala producentka Jane Rosenthal, podle níž můžeme od filmu čekat něco nového, co se od Scorseseho starší tvorby poměrně výrazně liší. The Irishman má totiž být opravdu pomalým a dlouhým snímkem (se svými 210 minutami se jedná o nejdelší Scorseseho film). Oproti klasikám jako Casíno nebo Mafiáni prý má trošku jinou "vizuální intenzitu" a nabízí poněkud vyspělejší a zkušenější perspektivu, skrze níž se ohlíží zpět. Nespoléhá se na adrenalinovou akci, důraz je naopak kladen na práci s postavami. Film podle ní řeší hlavně problém toxické maskulinity a také to, jak se člověk snaží na sklonku života napravit své chyby a špatná rozhodnutí. V tomto případě se jedná zejména o upřednostnění falešné rádoby rodiny před tou pravou. 

Plnohodnotný trailer ukazuje film v tom nejlepším světle. Láká na poutavou zápletku, skvělou dobovou atmosféru a samozřejmě spektakulární herecké obsazení. Nechybí ani trocha povedeného humoru. Bezpochyby stojí za zhlédnutí.

Pár vyvolených už mělo možnost film vidět. Patří mezi ně i oblíbený moderátor Jimmy Fallon, který byl zjevně s filmem spokojený, o čemž se můžete přesvědčit v přiloženém tweetu. První ohlasy kritiků na sebe jistě nenechají dlouho čekat.

Nakonec se v galerii můžete podívat i na slíbený plakát a také na sadu nových fotek.

První slova, která Frank „Ir“ Sheeran slyšel od Jimmyho Hoffy zněla: „Slyšel jsem, že malujete pokoje“. Malovat pokoje znamená vraždit. Barvou je myšlena krev, které se rozstříkne na zdi a podlahy. Během pěti let nahrávaných rozhovorů se Frank Sheeran Charlesi Brandtovi přiznal k více než dvaceti pěti nájemným vraždám pro mafii a svého přítele Hoffu. Zabíjet se Sheeran naučil v americké armádě, ve které během druhé světové války strávil neuvěřitelných 411 dní v aktivním bojovém nasazení. Když se vrátil domů, začal se rychle otáčet a stal se nájemným zabijákem. Pracoval pro legendárního kmotra Russella Bufalina. Postupně se dostal na takovou pozici, že se dostal jako jeden z pouhých dvou ne-Italů na seznam 26 nejhledanějších mafiánů. Nakonec dostal nařízeno zabít dokonce i svého přítele Hoffu. Sheeranova výpověď nabízí řadu informací ke slavným vraždám a jedinečný vhled do jedné kapitoly americké historie.

Režíruje Martin Scorsese. V hlavních rolích  Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano, Stephen Graham, Anna Paquin nebo Jesse Plemons. Netflix snímek uvede v listopadu 2019.

Zdroje: Deadline

The Irishman

USA, Mexiko
Krimi, Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 9

The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu The Irishman: Producentka slibuje pomalý film o toxické maskulinitě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest