Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků

Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Blížící se vesmírná odysea s Bradem Pittem v hlavní roli představuje náročné natáčení beztížných scén. Jsou tu také odhady tržeb a nové ukázky.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Alespoň podle prvních ohlasů nás s novým projektem Jamese Graye, sci-fi Ad Astra, čeká opravdu kvalitní, emočně bohatá a nesmírně uvěřitelná podívaná vesmírná doplněná o fantastické herecké výkony. Téměř univerzální chválu si pak u kritiků, kteří měli tu možnost film vidět, vysloužily dech beroucí efekty, které jsou, na dnešní dobu docela netradičně, z velké části praktické a ne vygenerované počítačem. O zajímavém procesu jejich výroby nyní promluvil režisér James Gray.

Konkrétně se rozpovídal o scénách, při kterých se postavy nacházejí ve stavu bez tíže. Jak už bylo řečeno, s počítačovými efekty se zase tak moc nepracovalo, tvůrci tedy museli být vynalézaví. Pro scény ve stavu bez tíže tedy připravili dva natáčecí ateliéry - jeden svislý a druhý vodorovný. Na svislém place byli herci upoutáni na kabelech, zatímco na tom vodorovném byli upevněni vzhůru nohama na pohybující se plošině. Pro herce to podle Graye nebyl ani v nejmenším lehký úkol, natáčení v tomto ohledu prý vyžadovalo velkou fyzickou zdatnost. Těžká práce se ale podle něj vyplatila, scény podle něj působí opravdu věrohodně.

S tím, že bylo natáčení opravdu náročné souhlasila i hlavní hvězda filmu, Brad Pitt. Ad Astra bylo prý jedním z nejtěžších projektů, na kterém kdy pracoval. A  to nejen kvůli samotné fyzické náročnosti natáčení. Pro celý tvůrčí tým bylo prý velice těžké natočit film tak, aby nebyl pro diváka příběh moc očividný a předvídatelný, ale aby byl místo toho dostatečně rafinovaný a jeho vývoj nenápadný.

Další kapitola »

Ad Astra

Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 6

Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu Ad Astra: Jak se točí stav bez tíže bez nadbytku digitálních triků | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest