The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek

The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Zatímco Jude Law se musí v papežském seriálu svlékat do mini plavek, Anthony Hopkins a Jonathan Pryce ve filmu mají vystačit s herectvím.

Co se stane ve Vatikánu, zůstane ve Vatikánu. Ale zatímco u Mladého papeže s tváří Juda Lawa se jednalo spíše o řadu veřejných pohoršení, nový film od Netflixu s názvem The Two Popes nabídne temné tajemství, se kterým se bude muset poprat papež Benedict. Toho si zahraje oscarový Anthony Hopkins a Jonathan Pryce ztvární kardinála Bergoglia.

Netflix zveřejnil trailer ke dvouhodinovému filmu, který nabídne spíše komornější příběh, jehož středobodem bude právě dvojice Hopkins a Pryce. Snímek by se měl výrazně lišit od svého seriálového konkurenta (Nový papež), nabídne více umírněný pohled za zdi Vatikánu a příběh, který je inspirován skutečnými událostmi a postavami. Oficiální synopse zní takto:

Frustrovaný ze směru, jakými se ubírá katolická církev, rozhodne se kardinál Bergoglio (Jonathan Pryce) rezignovat. Papež Benedict (Anthony Hopkins) čelí skandálu a nedůvěřuje sobě samému. Udělá však nečekaný krok. Místo toho, aby rezignaci přijal, pozve svého největšího kritika a (a původně předpokládaného nástupce) do Říma, aby mu odhalil tajemství, které by mohlo otřást základy samotné katolické církve. Za zdmi Vatikánu se do sporu dostávají tradice s pokrokem, vina a odpuštění, zatímco dva velmi rozdílní muži čelí démonům své minulosti, aby mohli najít společnost půdu pod nohama, na které by mohli stavět budoucnost pro miliony věřících.

Papež Benedict rezignoval na post papeže v roce 2013 a byla to skutečně velká věc. Papežství je úřad, který člověk vykonává většinou až do své smrti. Benedict byl prvním papežem od roku 1415, který odstoupil dřív, než nadešel jeho čas. Tehdy se mluvilo o tom, že Benedict měl již chatrné zdraví a kvůli pokročilému věku už post nemohl vykonávat. Ovšem některé uniklé dokumenty nabízely možnost, že za odchodem Benedicta stojí vnitřní korupce ve Vatikánu. Je možné, že si film bere inspiraci právě z této kauzy „Vatileaks.“

Film zrežíroval na Oscara nominovaný Fernando Meirelles (Město bohů) a produkuje Stacy Seaward (Božská Florence), která má s příběhy skutečných lidí zkušenosti. Film po několika předpremiérách v kinech bude na Netflixu uvedený 20.12. Dosavadní recenze z festivalů jsou pochvalné. Mluví o skvělých hereckých výkonech, intelektuálně stimulujícím zážitku a rozebírání důležitých témat. Trailer si můžete pustit zde:

Zdroje: Deadline, Slashfilm

Galerie: 12

The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu The Two Popes: Nový papežský film zkusí zaujmout bez svlékání do plavek | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest