Terminátor 5: Proč se přípravy stále odkládají?

Terminátor 5: Proč se přípravy stále odkládají? | Fandíme filmu
A začne se příští rok natáčet?

Jeden (možná ten hlavní) důvod věčných odkladů Terminátora 5 je na první pohled zřetelný. Nikdo nemá čas. Producentka Megan Ellison (ředitelka společnosti Annapurna) chystá premiéru Killing Them Softly a dohlíží na dokončení Zero Dark Thirty, režisér Justin Lin (který byl dlouhou dobu s projektem spojovaný) by měl v nejbližších letech natočit především dva díly Rychle a zběsile a Arnold Schwarzenegger má po návratu k filmu také kšeftů nad hlavu a navíc se odmítá k projektu připojit, dokud do rukou nedostane pořádný scénář. A co si budeme nalhávat, Terminátor je drahá sranda a po neúspěchu Salvation si každý producent rozmyslí, jestli to chce bez Arnolda riskovat. Teprve teď se ale dozvídáme nějaké bližší podrobnosti o tom, co že je vlastně v nepořádku se scénářem.

Už zhruba před rokem se Justin Lin nechal slyšet, že by chtěl vytvořit alternativní časoprostorovou linku, „opravit chyby“ předchozích dílů a oživit Sarah Connorovou. Server Moviehole teď potvrdil, že přesně takový scénář se dlouhou dobu chystá. Děj by vycházel z prvního Terminátora, velkou roli by v něm hrálo cestování v čase a paralelní linie, živá by nebyla jen Sarah, ale také Kyle Reese. Přičemž by si obě postavy opět měli zahrát Linda Hamilton a Michael Biehn. Celé to zní, jako by se scenáristé nechtěli potýkat s předchozími filmy a prostě se pokusili celou sérii restartovat ala Star Trek J.J. Abramse. Bohužel, požadovaný scénář se zatím nepodařilo dokončit.

Což potvrzuje i Arnold Schwarzenegger, který v září v rozhovoru pro Empire uvedl, že pokud ví, tak se „na scénáři pokoušejí [scenáristé] pracovat“, ale on ho neviděl. O něco smířlivější byl teď v říjnu, když v rozhovoru pro The Metro Herald uvedl: „Scénář se píše, mohl by být hotový příští rok. Natáčení jsem rozhodně otevřený“.

Dohromady tedy stále platí, že Terminátor 5 je v nedohlednu a stále netušíme nic bližšího. Jedno je nicméně jisté. Annapurna nějakého Terminátora bude chtít natočit za každou cenu, protože za práva zaplatila 20 milionů, a pokud do roku 2018 nenatočí žádný film, zase o ta práva přijde.

Zdroje: The Arnold Fans, Empire, Moviehole

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest