Metro 2033: Populární román a hru čeká filmová adaptace

Metro 2033: Populární román a hru čeká filmová adaptace | Fandíme filmu
THQ
Zobrazit dalších 5 obrázků
Autor knižní předlohy slibuje adaptaci, která ohromí i ty, kteří Metro 2033 znají do posledního detailu.

Značka Metro se snaží probojovat na stříbrná plátna už nějaký ten pátek. O adaptaci se snažily firmy Sony nebo MGM, ale jak víme, tehdejší plány ztroskotaly.

Aktuálně získal práva další subjekt a to Gazprom Media, který snad opravdu dotáhne celý projekt do cíle. 

Byla by škoda, pokud by se to ani tentokrát nepodařilo s ohledem na to, že jde o velmi lákavý materiál a zvučné jméno. A to také díky extrémně populárním videohrám.

Nicméně, Metro se nezrodilo v hlavách programátorů, ale prapůvod má v knižní sérii od Dmitryho Glukhovsky, který mimochodem v minulosti  "zařízl" plány na vznik filmové adaptace od scenáristy F. Scotta Fraziera, který chtěl příběh zasadit do USA a Glukhovsky byl striktně proti. 

Ovšem, Gazprom Media jsou ruskou firmou a spolupráce s ní Dmitrymu vyhovuje:

"Metro 2033 je mým prvním románem. Hraje v mém životě velmi speciální roli a bez ohledu na to, že padlo množství nabídek na natočení, jsem je všechny více než 10 let odmítal. Ale konečně jsem se setkal s týmem, kterému mohu v případě Metra věřit. Naše cíle se ukázaly být podobné: vytvořit blockbuster světové úrovně a ohromit i ty, kteří četli celou troilogii a znají ji do posledního detailu."

Velmi stručně řečeno, Metro 2033 se věnuje přeživším v postapokalyptickém světě, kteří se před radiací skrývají v moskevském metru. Tam vznikají různé frakce, které se samozřejmě začnou přetahovat o moc. 

Kniha se objevila v roce 2002 a to nejdříve online, což přitáhlo velké množsví pozornosti (v té době ještě byly knihy vydávány téměř výhradně v papírové podobě), v roce 2005 byla vydána tištěná verze, která se stala v Rusku i dalších několika zemích bestsellerem. 

Na Metro 2033 navázala pokračování Metro 2034 a Metro 2035 a s ohledem na popularitu knih jsme se dočkali také startu videoherní série a to v roce 2010. Zatím poslední díl Metro: Exodus byl zveřejněn v roce 2019.

Pokud jde o nový film, tak natáčení by mělo odstartovat v průběhu příštího roku, premiéra je naplánována na 1. ledna 2022.

Zdroj: ComingSoon

Galerie: 6

Metro 2033: Populární román a hru čeká filmová adaptace | Fandíme filmu Metro 2033: Populární román a hru čeká filmová adaptace | Fandíme filmu Metro 2033: Populární román a hru čeká filmová adaptace | Fandíme filmu Metro 2033: Populární román a hru čeká filmová adaptace | Fandíme filmu Metro 2033: Populární román a hru čeká filmová adaptace | Fandíme filmu Metro 2033: Populární román a hru čeká filmová adaptace | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest