Avengers: Endgame: 2x Captain America – natáčení souboje a jak funguje cestování časem

Avengers: Endgame: 2x Captain America – natáčení souboje a jak funguje cestování časem | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Scenáristé Christopher Markus a Stepehn McFeely vysvětlují, jak to podle nich bylo s Captainovým cestováním v čase. Dokument ukazuje, jak se točil souboj dvou kapitánů.

Na konci článku si můžete přehrát video, ve kterém trikař Dan DeLeeuw za pomoci názorných ukázek vysvětluje, jak vznikal v Avengers: Endgame souboj Staršího Captaina Ameriky (Chris Evans) s mladším Captainem Amerikou. Fanoušky nicméně často zajímá především to, jestli existují (nebo minimálně existovali) dva různí kapitáni v hlavní časové linii, ve které se dosud odehrávaly všechny marvelovské příběhy. Z pravidel pro cestování v čase, které prezentuje sám film se zdá, že když Steve Rogers v závěru Endgame tančí s Peggy Carter, vidíme další paralelní realitu, nicméně pojďme si poslechnout, co k tomu říkají scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely:

Podle jejich mínění tu někdy od doby po konci druhé světové války byli dva Kapitáni. Captain z Endgame vrátil Kameny nekonečna na jejich právoplatná místa, nakonec skočil do roku 1948 a rozhodl se tam zůstat. Jeho mladší já celou dobu existovalo také a čekalo na rok 2011, na své rozmražení. Od té doby po světě pobíhali vesele dva Rogersové. Oba dva byli na pohřbu Peggy Carter. Nicméně scenáristé zdůrazňují, že to celé Marvel neměl tak dokonale promyšlené, že by v Captainu Amerikovi: Civil War šlo někde v pozadí spatřit zestárlého Stevea. Pokud jde o tanec s Peggy, ten se prý odehrál někdy po skončení druhé řady seriálu Agent Carter (ta se odehrává v roce 1947).

Podle scenáristů je skutečně Rogersův příběh určitou smyčkou v čase. Neplatí však pravidla z Návratu do budoucnosti, platí pravidla pro odštěpené reality. Nemůžete nešťastně šťouchnout do motýla a omylem tak ovlivnit svoji budoucnost. Následně scenáristé dodávají, že podle jejich pravidel cestování v čase vzniká odštěpená realita v momentě, kdy z té reality odeberete Kámen nekonečna...

Zkrátka a dobře toho vysvětlení scenáristů zas tak moc nevysvětlilo. Na jednu stranu se zdá, že podle nich platí pravidla tak, jak jsou vysvětlena ve filmu – cestovat do minulosti a ovlivnit současnost prostě nelze – každá změna je toliko počátkem (nebo součástí) další paralelní reality, ve které jsou věci zkrátka jinak. Současně ale jako by se tvůrci snažili naznačit, že odštěpené reality lze tvořit pouze v souvislosti s Kameny nekonečna a Steve Rogers návratem do minulosti nevstoupil do další alternativní reality, ale skutečně se vrátil do minulosti v hlavní realitě (tedy, že to tak bylo vždycky – že už když jsme poprvé v roce 2011 sledovali v kinech vylovení zmrzlého mladého Captaina Ameriky, v té době už dávno po světě pobíhal v utajení Steve Rogers stařík)

Uvidíme, zda tvůrci jednou přinesou skutečně uspokojivé vysvětlení toho, jak vlastně jejich cestování v čase funguje, anebo i nadále budou podávat vysvětlení, která mají své díry a vyvolávají další otázky. Do komentářů schválně dejte vědět, jak se v cestování napříč časem v Avengers: Endgame orientujete vy.

A na závěr ještě krátká zmínka o Hayley Atwell, představitelce Peggy. Ta v nedávném rozhovoru uvedla, že tanec se Stevenem Rogersem vnímá nejen jako konec pro Kapitána, ale i jako uzavření příběhu Peggy. S chutí namluví její animovanou podobu v sérii alternativních příběhů What if…?, nicméně příběh hrané Peggy chápe jako uzavřený.

Teď už slíbené video a v galerii fotky toho, jak tvůrci plánovali složitou závěrečnou bitvu a rozkreslovali si jednotlivé časové roviny, které vyprávění navštívilo.

Zdroje: Backstory, THR, ComicBook,

Galerie: 3

Avengers: Endgame: 2x Captain America – natáčení souboje a jak funguje cestování časem | Fandíme filmu Avengers: Endgame: 2x Captain America – natáčení souboje a jak funguje cestování časem | Fandíme filmu Avengers: Endgame: 2x Captain America – natáčení souboje a jak funguje cestování časem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest