Srovnáno se zemí: Tvůrci To zfilmují Kingův román o pomstě obyčejného chlapa

Srovnáno se zemí: Tvůrci To zfilmují Kingův román o pomstě obyčejného chlapa | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Andy Muschietti a Barbara Muschietti dohlédnou na další adaptaci Kingovy knihy.

Král knižního hororu Stephen King je aktuálně velmi v kurzu. O jeho díla se přetahují tvůrci filmů i seriálů a tak je v přípravách hned několik různých projektů inspirovaných právě Kingovou prací. 

Aktuálně k nim přibyl další. A nepřekvapivě za ním stojí sourozenci Andy Muschietti a Barbara Muschietti, kteří mají s adaptováním Kingových knih zkušenosti, Andy je režisérem filmů ze série To, Barbara je produkuje. 

Tentokrát si ovšem vyhlédli předlohu, ve které vraždící klauny nenajdeme. Konkrétně je to kniha Srovnáno se zemí/Roadwork. Román vyšel v roce 1981 a Kingovo jméno na přebalu nenajdete, byl použit pseudonym Richard Bachman.

Důvodem bylo to, že v dané době nakladatelství nerada vydávala více knihy od jednoho autora v rozmezí jednoho roku, ale King je velmi produktivní, takže začal psát také pod pseudonymem. 

To trvalo až do roku 1984, kdy vyšlo najevo, že Bachman a King jsou totožná osoba. Zajímavostí je, že na to přišel zaměstnanec knihkupectví, který si všiml, že mají hodně podobný styl psaní. Nicméně, King napsal ještě dvě knihy jako Bachman a to Strážce zákona (1996) a Blaze (2007).

Pokud jde o Srovnáno se zemí, tak se nejedná o hororový projekt, ale to neznamená, že nejde o zajímavou látku. Ostatně, filmy jako Zelená míle, Nadaný žák nebo Vykoupení z věznice Shawshank vznikly na motivy Kingovy nehororové práce a jsou to skvělé kousky.

Srovnáno se zemí se zaměřuje na obyčejného chlapíka jménem Bart Dawes, jehož život je narušen stavbou dálnice, která ho připraví téměř o všechno. A on si to nehodlá nechat líbit a vydá se na cestu pomsty. 

Režie filmové verze se ujme Pablo Trapero (V kleci), datum premiéry zatím stanoveno nebylo, ale tvůrci by rádi, pokud by natáčení odstartovalo na začátku příštího roku.

Zdroj: Slashfilm

Galerie: 4

Srovnáno se zemí: Tvůrci To zfilmují Kingův román o pomstě obyčejného chlapa | Fandíme filmu Srovnáno se zemí: Tvůrci To zfilmují Kingův román o pomstě obyčejného chlapa | Fandíme filmu Srovnáno se zemí: Tvůrci To zfilmují Kingův román o pomstě obyčejného chlapa | Fandíme filmu Srovnáno se zemí: Tvůrci To zfilmují Kingův román o pomstě obyčejného chlapa | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest