Thor: Love and Thunder a Shang-Chi mají jasno o tom, kde štáb utratí stovky milionů

Thor: Love and Thunder a Shang-Chi mají jasno o tom, kde štáb utratí stovky milionů | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
K tomu mrkněte, jak by mohla vypadat Natalie Portman jako Thor, máme pro vás novinky ohledně její filmové kamarádky Darcy a ohledně role Awkwafiny.

Až do letošního Comic Conu neměl nikdo úplně jasno v tom, jaká budoucnost čeká na Marvel po premiéře velkého finále Avengers: Endgame a jeho dovětku Spider-Man: Daleko od domova. Díky zákulisním zprávám a drbům jsme o chystaných projektech často slýchali, ale nikdo nevěděl přesně, které se stoprocentně připravují nebo jaké z nich máme šanci vidět v dohledné budoucnosti a ne až za několik let. Nyní už je ale všechno venku.

Příští rok nás čekají Black WidowEternals a v průběhu roku 2021 uvidíme v kinech Shang-Chiho, druhého Doctora Strange a nakonec čtvrtého Thora. I když jsou ale stále pěkný kus před námi, Shang-Chi: The Legend of the Ten Rings a Thor: Love and Thunder, jak se oba filmy nazývají celými jmény, už oba plánují natáčení. A teď víme, kde k tomu natáčení má dojít. Oba filmy totiž zamíří do Sydney v Austrálii.

Na kontinentě se z dosavadních marvelovek zatím točil pouze Thor: Ragnarok, ten se ale vydal na Zlaté pobřeží. Proč tedy filmaři zvolili tentokrát Sydney? Disney (vlastník Marvelu) společně se studiem Fox zakoupil i jeho australské ateliéry a hodlá je nyní využít. Zároveň Marvel láká do Austrálie především to, že nabízí pro filmaře zajímavé pobídky. Ty nabízejí i jiné státy, ve kterých Marvel pravidelně točí (Británie, Georgia), nicméně můžeme spekulovat o tom, že s tím, jak si studio k filmům přidalo ještě natáčení minisérií, by kapacity v Londýně a Atlantě nemusely stačit.

Místní vláda jen do Thora nalije skoro 17 milionů amerických dolarů, ale bohatě se jí to vyplatí, protože produkce v Austrálii hodlá utratit zhruba 124 milionů. A to se pořád bavíme jen o Thorovi, který se má připravovat od března 2020 a v sprnu 2020 roztočí kamery. Vypadá to, že přípravy Shang-Chiho běží už teď, takže vlastní natáčení také musí začít co nevidět, aby filmaři stačili všechno dokončit ještě před tím, než nastoupí Thorova parta. Obě dvě produkce mají vytvořit asi 2500 pracovních příležitostí pro filmové profesionály, Marvel slibuje, že bude spolupracovat s místními filmovými školami a vzhledem k množství trikové práce, která na chystaných filmech bude, společnost ILM zvažuje, že v Sydney otevře novou pobočku, což by pro místní přineslo ještě další pracovní příležitosti.

Připomeňme si také starší zprávu, která se objevila ještě v době, kdy Australané nesměli prozradit, že chystaný marvelovský projekt pro letošní rok bude právě Shang-Chi. Vzpomeňte si, že castingové agentury tehdy hledaly muže asijského původu ve věku 40-60 let do role „staršího moudního státníka“. To je téměř jistě Mandarin, jako který byl obsazený Tony Chiu-Wai Leung. Vedle něj se hledala také představitelka „jedné z vůdcových nejzkušenějších bojovnic“. Do této role se hledala Asiatka ve věku 30-40. Na Comic-Conu bylo oznámeno, že blíže nespecifikovanou roli dostala Awkwafina. Že by tedy právě ona obsadila roli „jedné z vůdcových nejzkušenějších bojovnic“?

Jak ukázala analýza sociálních sítí, Thor: Love and Thunder při svém odhalení vzbudil zdaleka největší zájem, a to hlavně díky jednomu prostému důvodu. Za enormního zájmu fandů se totiž své roli Jane Foster rozhodla dát druhou šanci Natalie Portman. Ta ale už nebude jen tradiční „dámou v nesnázích“, ale sama se chopí kladiva Mjolnir a vezme na sebe moc boha hromu, stejně jako se tomu nedávno stalo v komiksech. A jak tomu bývá, tvořiví fanoušci se pustili do práce a už stihli Portman jako Thora vyobrazit. V galerii si tedy prohlédněte několik různých představ toho, jak by mohla ve filmu vypadat. K tomu přidáváme také figurku Thora z Avengers: Endgame.

A na závěr ještě jedna zajímavost. Nedávno jsme se v článk u o zatoulaných postavách Marvelu ptali, zda ještě někdy uvidíme na plátnech Darcy, nejlepší kamarádku Jane Foster. Její představitelka Kat Dennings v aktuálním rozhovoru tvrdí, že ji nikdo nekontaktoval, ale i kdyby ano, stejně by to nesměla nikomu říct. Pracovat s režisérem Taikou Waititim by pro ni nicméně bylo velkou poctou. Tak dejte vědět, zda byste její návrat uvítali.

Zdroje: THR, ComicBook.com, Apexform, Slashfilm, finalgirl.edit, Variety

Galerie: 6

Thor: Love and Thunder a Shang-Chi mají jasno o tom, kde štáb utratí stovky milionů | Fandíme filmu Thor: Love and Thunder a Shang-Chi mají jasno o tom, kde štáb utratí stovky milionů | Fandíme filmu Thor: Love and Thunder a Shang-Chi mají jasno o tom, kde štáb utratí stovky milionů | Fandíme filmu Thor: Love and Thunder a Shang-Chi mají jasno o tom, kde štáb utratí stovky milionů | Fandíme filmu Thor: Love and Thunder a Shang-Chi mají jasno o tom, kde štáb utratí stovky milionů | Fandíme filmu Thor: Love and Thunder a Shang-Chi mají jasno o tom, kde štáb utratí stovky milionů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest