Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli

Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Takhle jednou na hudebním táboře vám nejspíš nějaký neslušný kamarád strčil do DVD přehrávače kolečko s "Americkým koláčem" a hlášky z něj citujete do dnes.

Čtete správně, je to už 20 let od chvíle, kdy Jim s tatínkem posmutněle vyhodili koláč a mamince raději řekli, že ho celý snědli sami. Přisprostlé komedie, romance ani filmy o dospívání nebyly v roce 1999 ničím novým. V American Pie (v česku se ujal nezapomenutelný překladový název Prci, prci, prcičky) se všechno smíchalo v dokonalém poměru. Zápletka o klučičím honu za ztrátou panictví? Univerzální. Čuňácké vtipy, jako už zmíněné milování s teplým jablečným moučníkem byly přesně tak akorát vybalancované, abyste měli radost, že puritáni budou lomit rukama a vám přitom nebude na zvracení. Veškerá honba za „zasunutím“ pak byla parádně podvrácena starou dobrou láskou, když se ukázalo, že většina hrdinů daleko víc než o výměnu tělních tekutin stojí o výměnu tělních tekutin s tou jedinou a pravou.

Ve své době byl snímek průměrně hodnocený a filmoví snobi na něj koukali skrz prsty. Nicméně diváci se do kina hrnuli v hojném počtu a snímek s jedenáctimilionovým rozpočtem utržil 235 milionů jen v kinech a dalších více než 100 milionů přidal na domácím videu (to byla doba, kdy DVDčka ještě šla na dračku). To jsou čísla pro mládeži nepřístupnou komedii nevídaná. Není tedy divu, že snímek dal vzniknout hned třem dalším pokračováním pro kina a čtyřem pro domácí video. Jen v kinech série utržila skoro miliardu.

Kromě vlastních pokračování odstartoval úspěch Prciček druhou vlnu mládeži nepřístupných teenage komedií (první proběhla v 80. letech). Dočkali jsme se tak snímků jako Road Trip, Hele vole, kde mám káru, Eurotrip, Bulšit, Zahulíme, uvidíme, Van Vilder, Sexbomba od vedle, Léto k nepřežití a mnoha a mnoha dalších. Prcičky také pomohly upevnit status kapely pop-punkové kapely Blink 182 a nakoply kariéry celé řady úspěšných herců.

Jason Biggs už navždycky bude ten kluk, co to dělal s koláčem, ale na nedostatek příležitostí (Orange is the New Black, Křupan) si po American Pie stěžovat nemohl. Sharknado možná není žádné vysoké umění, ale Taře Reid nese slušné peníze. Seann William Scott zkusil hned několik různých teenage komedií (Hele vole, kde mám káru, Road Trip) nebo akčňák Vítejte v džungli. Alyson Hannigan se navždy zapsala do srdcí fanoušků jako Lily z How I Met Your Mother. Natasha Lyonne válí v seriálech jako Russian Doll nebo Orange is The New Black. Jennifer Coolidge dál pokračovala v budování image „MCBP“ a uspěla díky ní třebas v seriálu 2 Socky. Z Johna Cho se stala regulérní filmová star, když byl k vidění v sériích Star Trek či Zahulíme, uvidíme. A menší roličku měl ve snímku třeba i Casey Affleck, dnes uznávaný oscarový herec.

Herci se u příležitosti 20. výročí premiéry prvního filmu opět sešli a v přiloženém videu se můžete podívat, jak na dobu dávno minulou zavzpomínali. V galerii jsou příslušející fotografie. Vy dejte do komentářů vědět, jak na film vzpomínáte vy. Určitě mezi vámi nebude fanoušků málo, protože když jsme otevírali před lety Fandíme Filmu, tak několik měsíců platilo, že nejčtenější novinky nebyly o Star Wars nebo posledních komiksovkách, ale o tehdy chystaných Prci, prci, prcičky: Školní sraz.

Galerie: 13

Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu Prci, prci, prcičky: Kultovní přisprostlá komedie slaví 20 let, herci se opět sešli | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest