Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje

Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 7 obrázků
Reboot ďábelského antihrdiny v kinech neuspěl. Do sequelu se tedy nikdo nehrne.

Před nedávnem se do kin po více než deseti letech konečně dopracoval nový Hellboy a i když se rozhodl nenavázat na staré filmy od režiséra Guillerma del Tora a raději dal značce novou podobu s rozdílným obsazením, fanoušci návrat pekelného zabijáka určitě horlivě vyhlíželi. To se jim bohužel příliš nevyplatilo. Najdou se sice nadšenci, kteří si reboot velmi užili, většinově se ale diváci shodli, že film nedosahuje starší verzi ani po paty a těžce se to odrazilo i na výsledcích v pokladnách. S přibližným rozpočtem 50 milionů si Hellboy celosvětově odnesl zpátky jen 40 a se započteným marketingem se jedná o masivní propadák. Rozhodně to tedy nevypadalo, že by studio Lionsgate bylo ochotno zainvestovat do pokračování a David Harbour, který si roli rohatého ďábla v nové verzi střihl, nyní potvrdil, že na žádném sequelu se opravdu nepracuje.

Nemyslím, že je velká šance na další film,“ řekl herec v rozhovoru. „Hodně lidí mě kontaktovalo a říkalo mi, jak moc si film užili, nové pojetí se jim zamlouvalo a byli prostě šťastní, že Hellboye zase vidí na velkém plátně. Ale vím, že celkově nebylo přijetí nejlepší.

V tom má Harbour rozhodně pravdu. V recenzích sklidil film drastické známky a podle agregátoru Rotten Tomatoes se líbil pouze 17% kritiků. A finančně nedopadl lépe.

Nemyslím, že film vydělal moc peněz,“ pověděl Harbour. „Tyhle věci jsem upřímně nijak nesledoval, ale pokud vím, nikdo [Hellboye] nepovažoval za hit a riskovat [s pokračováním] by za to asi nestálo. Prostě se půjde dál. Několik producentů mě pochválilo za skvělou práci a říkali, že se jim má verze postavy líbila, ale o žádném pokračování jsem nic neslyšel a rozhodně bych na něj nesázel.

Nový Hellboy tedy nejspíš zůstane u jednoho filmu a kdo ví, známější značky nemohou ve filmové branži nikdy spát příliš dlouho, tak se třeba za pár let dočkáme zase další adaptace. Jaký vztah máte k rebootu vy? A zašli byste na pokračování, kdyby nějakým zázrakem vzniklo?

Zdroj: ComicBook.com

Hellboy

02.04.2004 | USA
Akční, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu Hellboy: Podle Davida Harboura se na pokračování nepracuje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest