Rudá Sonja: Hrdinská fantasy vyměnila režiséra Singera obviněného z obtěžování za ženskou režisérku

Rudá Sonja: Hrdinská fantasy vyměnila režiséra Singera  obviněného z obtěžování  za ženskou režisérku | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
O scénář a režii chystané fantasy se postará režisérka, jež má za sebou jediný film a spoustu dílů oceňovaného seriálu Transparent. 

Prokletá adaptace komiksových příběhů s bojovnicí Rudou Sonjou, se konečně začíná hýbat kupředu. Hrdinku měla už před deseti lety ztvárnit herečka Rose McGowan (Machete) a na režisérské křeslo měl usednout Robert Rodriguez (Alita: Bojový anděl). Projekt šel ovšem k ledu a zhruba před rokem se začalo od nuly. Film měl nově režírovat Bryan Singer. Ten ovšem čelí několika obviněním ze sexuálního obtěžování nezletilých. Tato obvinění ho již připravila o dokončení filmu Bohemian Rhapsody, z jehož natáčení byl v průběhu vyhozen.

Chvíli to vypadalo, že Rudou Sonju i navzdory obviněním natočí. To se ale změnilo a Bryan Singer projekt definitivě opoustil. O scénář a režii se nově postará režisérka Jill Soloway. Jill má za sebou jen jediný celovečerní film - Tajné hrátky. Proslavila se především režírováním 17 dílů oceňovaného seriálu Transparent, a právě připravuje jeho finální epizodu, která bude zároveň celovečerním filmem.

Režisérka již vyjádřila své nadšení z možnosti film režírovat: „Nemohu se dočkat, až přivedu epický svět Rudé Sonji k životu. Možností, prozkoumat takhle mocnou mytologii a zabývat se myšlenkou, co znamená být hrdinkou, se můj umělecký sen stal realitou,“ uvedla režisérka pro holllywoodský zpravodaj Deadline. O produkci filmu se postará Millennium Films. Snímek má před sebou ještě dlouhou cestu k realizaci, ale nová režisérka dává naději, že bychom se v blízkých letech mohli konečně dočkat nové výpravy do tohoto epického fantasy světa.

Rudá Sonja je mistrná šermířka a bojovnice, která má rozsáhlé zkušenosti v boji s nadpřirozenem. Prapůvodní inspirací pro Rudou Sonju je vedlejší postava z povídky Roberta E. Howarda, autora Conana. Novou verzi postavy představilo nakladatelství Marvel v 70. letech minulého století právě v Conanových komiksech. Následně dostala vlastní sérii a v roce 2005 další, když Sonju převzalo nakladatelství Dynamite. Znát můžete filmovou verzi z roku 1985, kde si Sonju po boku Arnolda Schwarzeneggera zahrála Brigitte Nielsen.

Dole v galerii: Rudá Sonja z roku 85.

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

Rudá Sonja: Hrdinská fantasy vyměnila režiséra Singera  obviněného z obtěžování  za ženskou režisérku | Fandíme filmu Rudá Sonja: Hrdinská fantasy vyměnila režiséra Singera  obviněného z obtěžování  za ženskou režisérku | Fandíme filmu Rudá Sonja: Hrdinská fantasy vyměnila režiséra Singera  obviněného z obtěžování  za ženskou režisérku | Fandíme filmu Rudá Sonja: Hrdinská fantasy vyměnila režiséra Singera  obviněného z obtěžování  za ženskou režisérku | Fandíme filmu Rudá Sonja: Hrdinská fantasy vyměnila režiséra Singera  obviněného z obtěžování  za ženskou režisérku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest