Spy Hunter: Režisér Zombielandu zrežíruje videohru

Spy Hunter: Režisér Zombielandu zrežíruje videohru | Fandíme filmu
Ruben Fleischer natočí další film podle předlohy, kde předloha vůbec není třeba.

Smáli jsme se, když jsme se dozvěděli o „adaptaci“ společenské hry Lodě, teď s podobně triviální premisou vyrukuje adaptace stařičké videohry Spy Hunter. Arkádový hit z roku 1983 postavil hráče k tradičnímu automatu na pětikoruny, vrazil mu do ruky volant a v prostinké grafice ho nechal ovládat autíčko, které jede po silnici a střílí další autíčka. Jak sami vidíte, bez zakoupení práv na předlohu by podobný film v žádném případě natočit nešlo, nebo by se do kin minimálně nedostavily ty ohromné davy fanoušků původní hry. Ale dost uštěpačných poznámek, pojďme si projekt představit malinko blíže.

Jak už bylo řečeno, herní předloha frčela na automatech v osmdesátých letech a v roce 2003 někoho v Universalu napadlo, že by bylo fajn natočit na motivy hry film. Vzniklo několik scénářů, rozpočet měl činit velice slušných 90 milionů, do hlavní role byl obsazen Dwayne „The Rock“ Johnson a režírovat měli postupně John Woo a Paul W.S. Anderson. Jenže přípravy se vlekly, scénáře přepisovaly a po letech nakonec z projektu nakonec sešlo. Zbyla z něj toliko doprovodná videohra Spy Hunter: Nowhere to Run, která měla původně doplnit premiéru filmu. Jedná se o mix závodů v ozbrojeném autě s klasickou střílečkou z pohledu třetí osoby, ve kterém se agent Alex Decker snaží zastavit zločineckou organizaci NOSTRA. Dwayne Johnson titulní postavě propůjčil svou tvář i hlas, nicméně se dá předpokládat, že chystaný film s touto hrou nebude mít nic společného a také The Rockova další účast je nanejvýš nepravděpodobná.

 

Spy Hunter: Nowhere to Run: Trailer

 

V roce 2010 totiž práva na adaptaci získal Warner, který začal znovu od nuly. Producentsky se projektu ujali Dan Lin (Sherlock Holmes, nová Godzilla, Justice League) a Roy Lee (Skrytá identita, remake Oldboye nebo Poltergeista), scénář měl napsat Chad St. John (Punisher: Dirty Laundry, Motor City). Příběh měl pojednávat o špičkovém agentovi, který se specializuje na likvidaci zrádců ve vlastních řadách, za pomoci speciálního auta, osazeného palebnými zbraněmi.

Jenže to bylo před dvěma lety, a teď to vypadá, že se možná opět začíná od nuly. Producenti zůstali stejní, nicméně Warner konečně našel režiséra a ten podle všeho nemá zájem o scénář Chada St. Johna a nechá si napsat nový. Oním režisérem se stal Ruben Fleischer, režisér vydařeného Zombielandu, který kvůli neštěstí na premiéře třetího Batmana momentálně přestříhává svůj Gangster Squad. Fleischer má nezpochybnitelný talent a film plný aut s namontovanými kulomety může být fajn, nicméně rozumí někdo z vás tomu, proč kvůli takovému filmu studia nakupují práva na třicet let starou, nijak zvlášť známou videohru, bez špetky příběhu?

 

Původní Spy Hunter

 

Zdroje: Vulture, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest