The Voyage of Doctor Dolittle: První film Downeyho po Avengers 4 má problémy, čekají ho velké přetáčky

The Voyage of Doctor Dolittle: První film Downeyho po Avengers 4 má problémy, čekají ho velké přetáčky | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Projekt se pokusí zachránit dva zajetí hoši z branže. Studio do nich ale možná vkládá více víry, než si zaslouží.

Nová verze Dr. Dolittla, ve kterém se hlavní lidské role zhostí Robert Downey Jr., byla původně plánovaná na letošní duben. Premiéra se ale posunula až na leden příštího roku a nyní konečně víme proč. První verzi filmu totiž vidělo několik producentů z Universalu a moc se jim nelíbila, takže se rozhodli jednat.

Režii měl na starost Stephen Gaghan, který se normálně zaměřuje spíše na dramatičtější a temnější tvorbu než na rodinné komedie, jakou Dr. Dolittle rozhodně měl být. Krom toho Gaghan nemá velké zkušenosti s CGI a jak víme, zvířata ve filmu mluví a spousta z nich (ne-li dokonce všechna) jistě bude digitální.

Studio tedy najalo scénáristu Chrise McKaye (Lego Batman) a režiséra Jonathana Liebesmana, jehož úkolem je podle McKayových dodatků ke scénáři natočit několik nových scén. Liebesman má s počítačovou animací poměrně rozsáhlé zkušenosti. Natočil Želvy Ninja z roku 2014, Hněv Titánů anebo třeba Světovou invazi. Jediným problém je, že nic z toho není vyložený hit a jedná se veskrze o průměrné filmy. Nicméně CGI mají obstojné, takže alespoň po této stránce by měl být Liebesman schopný s Dr. Dolittlem pomoci a při rozpočtu 175 milionů se může rozvášnit a s CGI nešetřit. Oficiálním režisérem zůstává nadále Stephen Gaghan.

Přetáčky mají trvat 21 dní, což nevěstí nic dobrého, protože to není zrovna krátká doba. Navíc, jakmile je v pokročilé fázi natáčení najat někdo nový, je to známka toho, že je něco opravdu špatně. V případě Dr. Dolittla filmu neprospívá ani to, že je v něm velké množství herců první kategorie a dostat je všechny na plac nebo s každým z nich natočit alespoň separátní scény, může být kvůli jejich naplněnému harmonogramu velmi problematické.

Premiéra je stanovena na 16.1. 2020. Snímek vychází z románu z roku 1920 a pojednává o doktorovi, který umí mluvit se zvířaty. V Hlavních rolích se objeví Robert Downey Jr., Tom Holland, který nadabuje psa Jipa, Rami Malek jako gorila Chee-Chee nebo Emma Thomson jako papoušek Polynesia. Dále hrají Ralph Fiennes, Michael Sheen, Selena Gomez, Antonio Banderas, John Cena, Marion Cotillard, Kasia Smutniak a další.

Galerie: 3

The Voyage of Doctor Dolittle: První film Downeyho po Avengers 4 má problémy, čekají ho velké přetáčky | Fandíme filmu The Voyage of Doctor Dolittle: První film Downeyho po Avengers 4 má problémy, čekají ho velké přetáčky | Fandíme filmu The Voyage of Doctor Dolittle: První film Downeyho po Avengers 4 má problémy, čekají ho velké přetáčky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest