Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne

Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Režisér Děsivého dědictví si pro nás připravil další náladotvornou chuťovku.

Midsommar je už druhý celovečerní snímek Ariho Astera, který loni debutoval s vynikající prvotinou Děsivé dědictví. I v letošním snímku se bude motat kolem okultismu, rituálů a tajných společností. Zatímco minule se nadpřirozené zlo dostalo mezi protagonisty dědičně, v novince mu vyjdou protagonisté sami vstříc. Jak ukazuje nový trailer, postavy se vydávají na jakési venkovské slavnosti někam do hlubin švédského venkova. Atmosférou lokalita připomíná směs moravského vinobraní s hippie komunou a nějakým náboženským kultem. Netušíme, co přesně na místě hledají návštěvníci a co od nich chtějí hostitelé, ale je zřejmé, že v pozadí je cosi zlověstného.

Upoutávka napovídá, že krom mystéria dojde i na charakterní drama, když ústřední pár v podání Florence Pough a Jacka Reynora zjevně nemá tak pevné poutu, jak by si možná přáli. A do toho tu máme skvělé zpracování, kdy si nás Aster opět dokáže získat na svoji stranu jako neotřelý vypravěč. Vizuálně, atmosférou, hudbou. Všechno působí jako májový sen, někde na hraně ráje s něčím zlověstným a znepokojivé výjevy postupně víc a víc střídají ty vyloženě mrazivé. To vše v nezvyklém zalití sluncem, které u hororů rozhodně není běžné a tak trochu dává vzpomenout třeba na českou Polednici.

Oficiální synopse: Vztah Dani a Christiana, amerického mladého páru, je na pokraji rozpadu. Pohromadě je udrží rodinná tragédie, po které se truchlící Dani nechá pozvat na unikátní letní festival v odlehlé švédské vesnici, kam se Christian chystal se svými přáteli. Letní prázdniny začínají v zemi věčného slunečního svitu bezstarostně, ale vše nabere zlověstný směr, když zpátečničtí vesničané svoje hosty pozvou, aby se účastnili slavnostní, které z pastýřského ráje začnou dělat čím dál tím víc znepokojivé místo. Vizionář Ari Aster přináší pohádku nasáklou děsem, kde se temnota rozprostírá za denního světla.

V hlavních rolích hrají Florence Pugh, Jack Reynor, William Jackson Harper, Vilhelm Blomgren, Archie Madekwe a Ellora Torchia. Režíroval a scénář napsal Ari Aster. Mezinárodní datum premiéry je stanovené na 3. 7. 2019, česká premiéra zatím ohlášena nebyla. V galerii najdete plakát, fotku a screenshoty z traileru.

Galerie: 13

Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu Midsommar: Nový okultní horor nás ve druhém traileru dokáže znepokojit i za bílého dne | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest