Operace Mincemeat - Colin Firth se pokusí oblafnout Nacisty

Operace Mincemeat - Colin Firth se pokusí oblafnout Nacisty | Fandíme filmu
Skutečný příběh jedné z nejnáročnějších špiónských operací Druhé světové války.

Umění dezinformace je nejvyšší formou vedení zpravodajské války. Hodnověrně přesvědčit druhou stranu o tom, že pečlivě připravená lež je ve skutečnosti pravdou. Umění prodat falešný příběh pod roužkou přetvářky, klamu či kouřových clon si žádá ty nejpronikavější mozky s velkým citem pro strategii. Druhá světová válka byla na takové příběhy bohatá. Jedním z nejodvážnějších počinů spojeneckého velení byla Operace Mincemeat (Operation Mincemeat) z roku 1943, která svou drzostí a konečnými důsledky vstoupila do dějin nejen největšího ozbrojeného konfliktu v lidských dějinách. Nyní o tehdejším dobrodružství vzniká stejnojmenný film s Colinem Firthem v hlavní roli.

Ten by měl v připravovaném snímku ztvárnit jednoho ze dvou čelních důstojníků zpravodajské služby, kteří stáli za připravovanou operací, jež měla pomocí falešných dokumentů, připevněných k tělu mrtvého muže přesvědčit nacisty o tom, že plánovaná invaze ze Severní Afriky bude mířit do Řecka a na Sardinii, místo plánované Sicílie. Cílem složitého komplotu bylo přesvědčit mocnosti Osy, že tajemná mrtvola, která se vyplavila na jižním pobřeží Španělska, řekne přesně ten příběh, který Velká Británie potřebovala, aby řekla. Zbytek už je historie ….

Režírovat bude John Madden (Báječný hotel Marigold), a to podle scénáře Michelle Ashford (The Pacific), která se inspirovala stejnojmennou knihou britského historika Bena Macintyrea. Datum premiéry je zatím neznámé.

Zdroj: Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest