Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu?

Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Podle britského reportéra to měl tvrdit režisér Johna Wicka a letitý spolupracovník Wachowských Chad Stahelski. Keanu by se návratu nebránil

Chad Stahelski měl v rozhovoru pro Yahoo UK uvést, že sestry Wachowské pracují na Matrixu. Konkrétně podle jeho slov „rozšiřují to, co jsme všichni milovali“. Když se jej reportér zeptal, zda Wachowské budou také režírovat, tak Stahelski uvedl, že rozhodně jsou zainteresované do příprav dalšího Matrixu, ale není si úplně jistý, v jaké přesně kapacitě. Zvlášť v případě Lany Wachowské.

Stahelski s Wachowskými spolupracoval na šesti různých projektech, včetně trilogie Matrix. Dlouhá léta spolupracuje také s Keanu Reevesem, který v Matrixu hrál hlavní roli Nea. V návaznosti na Stahelského tvrzení se reportér rovnou přeptal i Reevese, zda by si v dalším Matrixu zahrál, pokud by Wachowské projekt připravovaly a měly o něj zájem. Pokud by taková situace skutečně nastala, byl by to podle Reevese dar a neodmítl by.

O dalším Matrixu se špitá už od roku 2014 a v dnešní době posedlé značkami a stavbou propojených vesmírů je skoro až s podivem, že se nenechavý Hollyood k hitové sérii ještě nevrátil. Nějakou dobu nový film připravoval scenárista Zak Penn, avšak o jeho projektu jsme více než rok neslyšeli a také se na něm Wachowské podílet neměly. Něco se změnilo? Jde o úplně jiný projekt? A co Stahelski myslí tím, že neví, jak to bude s Lanou?

Wachowské naposledy točily v letech 2015-2018 seriál Sense8. Na druhé sérii však už pracovala pouze Lana a jako oficiální důvod bylo uvedeno pouze to, že si Lilly chce dát pauzu. Závěrem loňského roku se objevily nepotvrzené drby, podle kterých vztahy mezi oběma sestrami nejsou dobré, popřípadě, že obě filmařky plánují odejít do filmařského důchodu. V lednu se objevila zpráva, že by se Lilly měla podílet na seriálu Work in Progress, nicméně dále nemáme žádné zprávy o tom, zda někdy vznikne něco víc než jen pilotní epizoda, na které se Lilly podílela jako producentka.

Co si z toho všeho vzít? Bohužel nejspíš vůbec nic. Protože server Slashfilm kontaktoval zástupce Chada Stahelskiho s tvrzením, že Yahoo režiséra špatně interpretovalo. Ve skutečnosti prý Chad nepotvrdil, že se Wachowské podílejí na dalším Matrixu, ale pouze mluvil hypoteticky o tom, že by to bylo bezva, kdyby se něco takového stalo. Z režisérova údajného vyjádření tak nejspíš můžeme vyčíst maximálně to, že Wachowské v tuhle chvíli nespolupracují a Lana možná ani neplánuje být v nejbližší době filmařsky aktivní. A rozhodně by stálo za to, aby Yahoo zveřejnilo přesný záznam (nebo alespoň přepis) rozhovoru, abychom znali celý kontext - v tuhle chvíli je příhodně na webu k dispozici záznam jen z té části rozhovoru, kde hovoří v hypotetické rovině Keanu Reeves.

Zdroje: Yahoo, Slashfilm, The Playlist, Deadline,

Galerie: 7

Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu? | Fandíme filmu Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu? | Fandíme filmu Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu? | Fandíme filmu Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu? | Fandíme filmu Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu? | Fandíme filmu Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu? | Fandíme filmu Matrix: Pracují Wachowské na novém filmu? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest