Tower Block: Trailer na temný britský thriller

Tower Block: Trailer na temný britský thriller | Fandíme filmu
Lhát a zatajovat informace se nevyplácí. O tom se bolestivým způsobem přesvědčí obyvatelé panelového domu ve filmu na způsob Telefonní budky.

Pochmurný thriller Tower Block začíná během jedné noci v panelovém domě, kdy je před zraky nájemníků zavražděn dvěma tajemnými postavami mladík Jimmy. Policejní vyšetřovatelé se nemají čeho chytit, jelikož svědci nechtějí vypovídat. Bojí se eventuální krvavé odvety útočníků. Uběhne rok a panelová jednotka je určena k demolici. V posledním patře však stále přebývá část obyvatel, které spojuje hrůzná událost loňské noci. Jak už to bývá, za hříchy se musí platit. Kdosi vezme spravedlnost do svých rukou a začne trestat lháře, jež oné osudné noci zatajili policistům důležité informace. Tajemný mstitel si zvolil velmi neortodoxní způsob pomsty. Usadil se v protější budově s prstem na spoušti odstřelovací pušky a skrze hledí si pečlivě vybírá lidské cíle. Budova se postupem času stává smrtonosnou pastí, z niž se prakticky není možné dostat ven. Přelstí někdo nelítostného odstřelovače a dokáže přivolat pomoc?

Tvůrčí tým se skládá z režisérského dua James Nunn a Ronnie Thompson. Pro oba se jedná o celovečerní debut, avšak Nunn už dlouho sbíral zkušenosti jako asistent režiséra. O scénář se postaral v prvé řadě televizní scénárista James Moran. Zatím se zdá, že společně dali vzniknout strhujícímu thrilleru, který sbírá vcelku pozitivní ohlasy. V hlavních rolích se představí převážně britští televizní herci Sheridan Smith, Jack O’Connell, Ralph Brown a Russell Tovey.           

Z traileru je cítit  nadopovanou akční jízdu. Na první pohled se jedná o jakýsi hybrid mezi The Raid, Telefonní budkou a možná i Útokem na věžák. Špinavý vizuál, temná atmosféra anglického paneláku a bezbrannost postav navozují pocity úzkosti, vzrušení a napětí. Ve Velké Británii snímek odstartoval 21. září, přičemž v ČR zatím datum premiéry nebylo stanoveno.

 

Trailer: Tower Block

 

Zdroje: FrightFest, DenOfGeek

Zdroj plakátu: IMP-Awards

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest