Ambiciózní projekt Y: The Last Man opět ožívá

Ambiciózní projekt Y: The Last Man opět ožívá | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Dočkáme se nakonec zfilmování comicsového příběhu o posledním muži na planetě Zemi?

Postapokalyptická comicsová série Y: The Last Man, která získala pět ocenění Eisner Awards (obdoba Oscara ve světě comicsů), se po letech průtahů v blízké době zřejmě konečně dočká filmového zpracování. Autorem dystopické předlohy je dvojice Brian K. Vaughan a Pia Guerra. Comics vycházel v letech 2002 - 2008 a celkově spatřilo světlo světa 60 čísel. V centru dění je Yorick Brown, jediný přeživší muž na Zemi. Z neznámého důvodu unikl řádění záhadné epidemie, jež vyhubila veškeré savce s chromozomem Y. Yorick však není úplně osamocen, protože má vždy po boku věrnou opičku jménem Ampersand. Setkat bychom se měli i se záhadnou vládní agentkou 355 a doktorkou Allison Mann, která se snaží zjistit původ nákazy a důvod Yorickova přežití. Prioritou hlavního hrdiny je nalezení milované snoubenky Beth Deville, jež byla v době propuknutí smrtící epidemie v Austrálii. Dobrodružná pouť se odehrává po celém světě a na jejím konci bychom se měli dozvědět, proč je Yorick posledním zástupcem mužského pohlaví na matičce Zemi.

Filmová práva na Y: The Last Man vlastní studio New Line Cinema, což je sesterská společnost vydavatelství Vertigo (součást giganta DC Comics), odkud populární comics pochází. Film měl vzniknout již dříve, natáčení bylo plánováno na podzim 2008, přičemž o scénář se měl postarat Carl Ellsworth. V hlavní roli se měl představit Shia LaBeouf, jenže kvůli tvůrčím neshodám režiséra D.J.Carusa se studiem k realizaci nikdy nedošlo a přípravy byly zastaveny. V březnu letošního roku začal projekt konečně znovu ožívat. Studio totiž najalo scénáristy Matthewa Federmana a Stephena Scaiau (seriály Jericho, Warehouse 13), přičemž poslední zprávy hovoří o tom, že scénář je naprosto báječný. Y: The Last Man je momentálně hodně vysoko v žebříčku priorit a právě se hledá vhodný režisér.

Vřele doporučujeme zhlédnout krátkometrážní fanouškovský snímek Y: The Last Man Rising, za kterým stojí filmař Christian Cardona (scénář, režie, produkce). V galerii můžete okouknout několik originálních přebalů.

Jak se vám celý námět líbí? A kdo by si měl střihnout hlavního hrdinu?

Zdroje: CBM, THR 

Galerie: 4

Ambiciózní projekt Y: The Last Man opět ožívá | Fandíme filmu Ambiciózní projekt Y: The Last Man opět ožívá | Fandíme filmu Ambiciózní projekt Y: The Last Man opět ožívá | Fandíme filmu Ambiciózní projekt Y: The Last Man opět ožívá | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest