Indiana Jones 5 má opět nového scénáristu

Indiana Jones 5 má opět nového scénáristu | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 4 obrázky
Neustálé přepisování filmu nekončí. Scénář pro neohroženého dobrodruha napíše spolutvůrce několika animáků.

Pátý díl Indiany Jonese je už nějakou dobu v přípravě. Novou verzi scénáře si vezme na starost Dan Fogelman, který spolupracoval na prvních Autech, Boltovi – Psu pro každý případ, napsal ale i komedii Santa má bráchu nebo animák Na Vlásku. Komediálního ducha, kterým se Indy vždy pyšnil, tak rozhodně má. Uvidíme, jak se mu povede v případě hraného dobrodružného filmu.

Předchozí verze scénáře od Jona Kasdana se údajně točila kolem legendy o „zlatém“ vlaku nacistů, kteří jej pohřbili po druhé světové válce spolu se zlatem a artefakty. Jestli něco z původního nápadu Fogelman použije, není jisté. V minulosti se mluvilo o různých možnostech, jak by mohl film vypadat, mimo jiné i o předávání žezla mladšímu herci, protože přeci jenom Harrisonu Fordovi je dnes již úctyhodných 76 let a představa, že by stále skákal po kryptách a chránil svět před nacistickým zlořády, začíná být více a více nerealistická.

Jedním z nápadů bylo i rozdělení dějová linie na dva oddíly, při čemž jeden by se odehrával v přítomnosti, kde by Indyho hrál nadále Harrison Ford a ten druhý by nás vzal do minulosti a role by se ujal mladší herec (chvíli se mluvilo i o Chrisu Prattovi). Tímto způsobem by se mohlo předat žezlo, jak tomu bylo původně zamýšleno již ve čtvrtém díle, kde se novým hrdinou měl stát Shia Labeouf.

Kolem dalšího dílu je stále spousta otázek a skoro to vypadá, že si tvůrci neví rady, jak s pokračováním naložit. Zatím s jistotou víme, že nového Indiana Jonese bude opět režírovat Steven Spielberg a s filmem se počítá na rok 2021.

Zdroj: Making Star Wars

Galerie: 5

Indiana Jones 5 má opět nového scénáristu | Fandíme filmu Indiana Jones 5 má opět nového scénáristu | Fandíme filmu Indiana Jones 5 má opět nového scénáristu | Fandíme filmu Indiana Jones 5 má opět nového scénáristu | Fandíme filmu Indiana Jones 5 má opět nového scénáristu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest