Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem

Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Čtyřicetileté výročí nechvalně proslulých vražd Mansonova gangu letos připomíná hned několik filmů. Tenhle se soustředí na pachatele a jejich duševní stav. Seznamte se, koukněte na trailer.

Jak všichni víme, Tarantinův snímek Once Upon A Time In Hollywood se má alespoň z části točit okolo vražd vykonaných tzv. Rodinou Charlese Mansona z roku 1969. Celý film má však být vyprávěný z perspektivy herce Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio) a jeho kaskadéra Cliffa Bootha (Brad Pitt). Nadcházející snímek Charlie Says se však snaží příběh pojmout z jiného pohledu.

Hlavní postavou je tentokrát vysokoškolská studentka Karlene Faith. Ta má za úkol pomoct třem členkám samotné Rodiny, (které byly po zmíněných vraždách nejprve odsouzeny k trestu smrti, později k doživotnímu pobytu ve vězení), aby překonaly svoje psychické problémy. Tři vězeňkyně jí vyprávějí o poměrech ve skupině, Mansonovi i samotných vraždách.

Film se už na první pohled snaží zpracovat látku trochu jinak, než by asi většina diváků očekávala. Na samotné aktérky se dívá spíše jako na oběti ideologie Mansona, než jako na psychopatické vrahy, a pokouší se jejich činy vysvětlit.

Do režisérského křesla usedla Mary Harron, většině lidí známá jako autorka Amerického psycha. Scénář píše Guinevere Turner, jíž dosavadní scnáristická kariéra není zrovna slavná. Jedním z jejích děl je nechvalně proslulá herní adaptace BloodRayne režiséra Uwe Bolla, za kterou si vysloužila nominaci na Zlatou malinu. Hlavní postavu ztvárnila Merritt Wever (Znamení, Birdman), Charlese Mansona si zahrál Matt Smith (jedenáctý Doktor z Doctora Who). V roli jedné z vražedkyň můžete poznat Hannah Murray (Gilly ze Hry o trůny).

Film měl premiéru už minulý rok na Benátském filmovém festivalu, kde se setkal s poměrně vlažnými reakcemi. Dosavadních několik málo recenzí dává v tuhle chvíli průměrnou známku 5,65/10.

Ke zhlédnutí je už zpřístupněn první trailer, který nijak originálně nepůsobí. Zaměřuje se hlavně na členky Rodiny a Mansona samotného, spíše než na postavu Karlene. Snaží se ukázat atmosféru, na charaktery se moc nezaměřuje, ale alespoň ukazuje, v čem se film pokouší být jiný než ostatní snímky o stejném tématu.

Americká premiéra je plánovaná na 10. května, ta česká zatím datum nemá, ale zřejmě se jí ani nedočkáme.

Galerie: 10

Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu Charlie Says: Představujeme třetí letošní film s vrahem Charlesem Mansonem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest