Prokletí Salemu: James Wan vezme pod svá křídla Kingův příběh o upírech

Prokletí Salemu: James Wan vezme pod svá křídla Kingův příběh o upírech | Fandíme filmu
Warner Bros. Television
Zobrazit další 1 obrázek
James Wan a Stephen King spojí síly při přípravě adaptace dalšího Kingova románu.

James Wan vládne hororu na filmových plátnech, Stephen King je zase světoznámý v knižním prostředí. Píše osobitě, zvládá horor zkusil zpracovat snad všemi způsoby a často jeho hranice překračuje. O jeho díla je také velký zájem. A to nejen mezi čtenáři, ale i mezi diváky, protože většina mistrových knih či povídek dříve či později dočká zfilmování. V kinech můžete aktuálně navštívit jeho Řbitov Zviřátek, blíží se druhé To a nedávno jsme vás informovali o chystané novince Rest Stop. A už teď se zase mluví o novém projektu s názvem Prokletí Salemu / Salem´s Lot.

Salem´s Lot byla Kingova druhá novela a pojednávala o malém městečku, kde se lidé potýkali s upíry. Román se dočkal už dvou zfilmování. První film vznikl už v roce 1979, další (televizní) v roce 2004. James Wan nebude režírovat, na místo toho se ujme celého projektu jako producent. O scénář by se měl postarat zajetý hororový nadšenec Gary Dauberman, který napsal scénář pro film To, první i druhou Annabelle anebo pro Sestru. Na závěr knižní synopse:

Jerusalem's Lot je poklidné městečko v Nové Anglii. Jenže pod jeho starosvětskou slupkou se skrývá zlo, které jen čeká na to, aby je někdo probudil. Každý něco skrývá, všichni tu mají na duši škraloup. Duchovní, otec Callahan, nezřízeně pije a v Bohu už nevěří, sedmnáctiletá Sandy McDougallová bije své roční dítě, když zlobí, Bonne Sawyerová je muži nevěrná prakticky s každým, koho potká. A k tomu všemu na město z kopce shlíží opuštěný a strašidelný Marstenův dům, který zničehonic začal někdo obývat. A nikdo netuší, že právě odtud v podobě upíra, pana Barlowa, a jeho pomocníka Strakera přichází apokalyptická zkáza. Nejméně ze všech pak průměrný spisovatel thrillerů Ben Mears, jenž se do Salemu po letech vrací, aby tu našel ztracený klid...

Raný Kingův román Prokletí Salemu buduje dusivou atmosféru hrůzy postupně a v hypnoticky pomalém tempu. Nečekejte happy end, nečekejte jednoznačné rozdělení na dobro a zlo, protože nejhorším zlem není člověku nadpřirozená bytost, ale on sám.

Galerie: 2

Prokletí Salemu: James Wan vezme pod svá křídla Kingův příběh o upírech | Fandíme filmu Prokletí Salemu: James Wan vezme pod svá křídla Kingův příběh o upírech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest