Jak velký vliv měl James Gunn na budoucnost Marvelu

Jak velký vliv měl James Gunn na budoucnost Marvelu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Šéf Marvelu Kevin Feige se nás snaží přesvědčit o tom, že jsme Gunnův přínos špatně pochopili.

Když ještě James Gunn chystal Strážce Galaxie 3 a film měl být uvedený do kin už v roce 2020, tak se předpokládalo, že půjde o velký rozcestník, který otevře cestu pro celou další fázi vesmírných Marvel filmů. Šéf Marvelu Kevin Feige v aktuálním rozhovoru Gunnův vliv zpochybnil. Uvedl:

„Měl vliv na Strážce…Měl vliv na Strážce a Avengers filmy, jak jste mohli vidět už v Avengers: Infinity War. Napsal scénář Strážců Galaxie 3, který nadále používáme. To je jeho vliv. Jak se na internetu psalo, že by měl být jakýmsi ‚architektem řady vesmírných projektů‘, tak to bylo poněkud přehnané“.

To je Feigeho aktuální vyjádření. Nicméně pojďme se podívat, co k tématu řekl sám Gunn:

Když James v dubnu 2017 na svém Facebooku oficiálně potvrdil, že napíše a zrežíruje Strážce Galaxie 3, tak dodal, že snímek pomůže starým i novým postavám otevřít dalších více než deset let Marvel Universe. Také napsal, že bude společně s Kevinem Feigem a dalšími součástí tvůrčího týmu, který naplánuje další budoucnost kosmické části filmového světa Marvelu.

V červnovém rozhovoru téhož roku Gunn řekl, že s šéfem Marvelu Kevinem Feigem neustále diskutují o budoucnosti a že Strážci Galaxie 3 budou určitým rozcestníkem, který povede k dalším příběhům. Je to konec trilogie, ale zároveň začátek celé nové části vesmírného Marvel Universe.

Začátkem srpna Gunn připustil, že už v rámci Marvelu proběhly interní diskuse o spin-offu se členy týmu Ravagers, kteří se představili ve Strážcích Galaxie 1 a 2. A v půlce srpna Gunn pro změnu řekl, že už se chystají scénáře k několika novým vesmírným filmům, a to jak se stávajícími, tak s novými postavami. A aby toho v srpnu nebylo málo, tak závěrem měsíce v Q&A s fanoušky zaznělo, že Strážci Galaxie 3 pomohou položit základy pro dalších 10-20 let Marvelu a snímek má kosmickou část MCU opravdu doširoka otevří.

James tedy přinejmenším pětkrát mluvil o rozrůstání vesmírné části filmového světa Marvelu. Působil při tom dojmem, že má o vesmírných plánech informace, a že na ně má vliv. Takže kde je pravda? Gunn si celou dobu vymýšlel a do dnešního dne to zkrátka nikdo z Marvelu neuvedl na pravou míru? Nebo naopak Marvel tenkrát Gunnovi sliboval vliv, který nikdy ve skutečnosti neměl? Anebo se od té doby situace zkrátka a dobře změnila?

James Gunn dostal u Marvelu výpověď, je tedy zřejmé, že na další vývoj Marvel filmů vliv nemá. Pokud měl mít, tak se věci, které pomáhal naplánovat, mohly velice snadno za ty necelé dva roky změnit. Třeba už jen kvůli tomu, že Strážci Galaxie 3 byli o několik let odloženi a logicky tedy nemohou být rozcestníkem pro celou řadu dalších filmů (minimálně tedy ne hned). Anebo se s Gunnovými plány nadále pracuje, jen má Feige od majitelů firmy nařízeno, že nesmí Jamesův přínos příliš zmiňovat.

Tak či tak je asi zbytečné fanoušky a novináře vinit z toho, že Gunnovi přisuzovali přehnaný vliv, když jde všechny tehdejší Jamesovy výroky velice snadno dohledat…

Zdroj: Cinemablend

Galerie: 6

Jak velký vliv měl James Gunn na budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Jak velký vliv měl James Gunn na budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Jak velký vliv měl James Gunn na budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Jak velký vliv měl James Gunn na budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Jak velký vliv měl James Gunn na budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Jak velký vliv měl James Gunn na budoucnost Marvelu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest