Duna: Role sadistického lidského počítače obsazena

Duna: Role sadistického lidského počítače obsazena | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Inteligentní počítače jsou ve světě Duny zakázané, musí je nahradit speciálně vyškolení lidé.

Duna Denise Villeneuvea nadále rozšiřuje obsazení. Nejnově si režisér našel představitele Pitera De Vriese. Piter je Mentat, což je ve světě Duny člověk, který má mentální kapacitu vytrénovanou na úroveň počítače. Myslící stroje byli totiž ve světě Duny před staletími zakázány a Mentati je mají nahradit. Dokáží prováděl složité operace, mají dokonalou paměť, perfektně analyzují data a jsou schopní na jejich základě dělat přesné prognózy. Piter je bezcitný sadista a je zcela věrný Baronu Harkonenovi, hlavě znepřáteleného rodu, který v příběhu touží sebrat rodu Atreidů nadvládu nad strategicky klíčovou planetou Arrakis (Duna). Ve filmu si postavu zahraje David Dastmalchian, který už pouhým vzhledem dokáže působit poměrně znepokojivě, takže by do role mohl padnout jako ulitý. Herce můžete znát z Ant-Mana či z Temného rytíře.

Davida si můžete prohlédnout v galerii, na titulní fotce je Piter De Vries z Duny z roku 1984.

Duna je sérií sci-fi románů od Franka Herberta. Ten první se odehrává ve vzdálené budoucnosti a vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina přijme kontrolu nad pouštní planetou Arrakis. Na té žijí obří červi, kteří vylučují vzácné koření, jež prodlužuje život a dává lidem psychické schopnosti, díky kterým je možné bezpečně pilotovat rychlé mezihvězdné lety. O kontrolu nad planetou je tak mezi urozenými rody enormní zájem. Paulova rodina je zrazena, a tak mladému šlechtici nezbývá než vést povstání původních obyvatel pouštní planety a získat nadvládu nad Arrakis zpět. Tématy románu jsou politika, náboženství a vztah člověka k přírodě. První knihu následovala celá řada pokračování, komiksů či videoher, takže chystané filmy a TV seriály budou mít odkud čerpat.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin a Javier Bardem. Datum premiéry je stanovené na 20. 11. 2020.

Zdroj: Deadline

Galerie: 4

Duna: Role sadistického lidského počítače obsazena | Fandíme filmu Duna: Role sadistického lidského počítače obsazena | Fandíme filmu Duna: Role sadistického lidského počítače obsazena | Fandíme filmu Duna: Role sadistického lidského počítače obsazena | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest