Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně

Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Podívejte se na trailer příběhu ze světa, kde jsou mladé ženy v tvrdých podmínkách školy bez oken vychovávány krutým personálem k absolutní čistotě.

Dystopických sci-fi s nezletilými hrdiny vzniká ohromné množství. Bohužel, často se stává, že vycházejí z románových předloh, které jsou si podobné jako vejce vejci. Většinou je v centru hloupoučká romance, pravidla světa příliš nedávají smysl a na filmových adaptacích bývá patrné, jak zoufale jim chybí potřebný rozpočet.

Level 16 není adaptace žádné knihy. Scénář je původní a vznikal zjevně tak, aby s nízkým rozpočtem dopředu počítal. Ocitáme se v betonové kobce, kterou vizuálně ozvláštňuje především práce s osvětlením. Podle oficiální synopse se místo jmenuje Vestaliská akademie a je to internátní škola pro dívky, která se podobá vězení. Hrdinkou je šestnáctiletá Vivien, která je společně s ostatními dívkami vychovávána k naivní poslušnosti a jakési blíže nespecifikované „čistotě“. Jen čisté dívky totiž mají šanci na šťastný život, který se jim přísná škola snaží dopřát. Nikoho asi nepřekvapí, že nic není takové, jak se na první pohled může zdát, takže když Vivian potká svou dávnou přítelkyni Sophii, pokusí se společně přijít na to, co se v tajuplném a nebezpečném zařízení vlastně děje.

Z traileru je zřejmé, že film pracuje hlavně s atmosférou a satirou. Už teď lze hádat, že se snímek pouští do témat výchovy dívek, nároků, které společnost na ženy klade, popřípadě školních systémů určených k potlačení individuality. Festivalové recenze hodnotí snímek kladně, tak doufejme, že se v nějaké formě dostane i do naší distribuce. Za oceánem bude uváděný od 1. března. Scénář napsala a film zrežírovala Danishka Esterhazy, v hlavních rolích hrají Katie Douglas, Celina Martin a Sara Canning.

Galerie: 7

Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně | Fandíme filmu Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně | Fandíme filmu Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně | Fandíme filmu Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně | Fandíme filmu Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně | Fandíme filmu Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně | Fandíme filmu Level 16: Dystopická sci-fi dělá z dívek poslušné otrokyně | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest