Beats: Trainspotting v novém balení?

Beats: Trainspotting v novém balení? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Skotská party scéna, rave kultura a underground devadesátých let se připomíná. Koukněte na trailer.

Jednoduchý název Beats nese nový film režiséra Briana Welshe. V našich končinách nejde o známého tvůrce, nicméně filmovému průmyslu dal o sobě vědět třeba televizním filmem Glasgow Girls, za který vyhrál cenu BAFTA (britský protějšek Oscarů). Pokud ale sledujete ostrovní filmové dění, je možné, že jeho jméno znáte. Jestli je pro vás naprostou neznámou, lepší to bude možná se Stevenem Soderberghem (Dannyho Parťáci, Traffic – Nadvláda gangů). Welshův námět ho zaujal natolik, aby nad projektem držel otěže výkonného producenta.

Přiložený trailer představuje hlavní dvojici postav černobílého snímku zasazeného do roku 1994. Za hudebního doprovodu dance-punkových Liquid Liquid běží prázdnými ulicemi a flákají se po periférii města. Do rytmu se vkládá kázání jiného chlapíka, což dává ještě víc vzpomenout na trailer k Trainspottingu. A podle synopse se tento film také odráží od hudby a drog. Nečekejte žádné známé herce, jedinou povědomou tváří bude Laura Fraser (Příběh rytíře, seriál Perníkový táta). Ústřední duo ztvárnili Lorn Macdonald a Cristian Ortega. O soundtrack se postarala legenda skotské klubové scény JD Twitch.

Johnno a Spanner jsou diametrálně odlišní a přesto kamarádi. Osud se však rozhodl je na sklonku dospělosti rozdělit. Johnnova rodina se stěhuje za lepším životem a Spanner zůstává čelit nejisté budoucnosti v malém městě centrálního Skotska. Nadcházející léto však bude speciální. Napříč Spojeným královstvím započal obrovský rozmach svobodné party scény, doprovázený do té doby největším povstáním mládežnického hnutí proti nařízení odstavujícího tanečné parties mimo zákon. Premiéra se odehraje během IFFR (International Film Festival Rotterdam) na přelomu ledna a února. Do britské kino distribuce má být nasazen v květnu.

Zdroje: IFFR, WeAreCult

Galerie: 7

Beats: Trainspotting v novém balení? | Fandíme filmu Beats: Trainspotting v novém balení? | Fandíme filmu Beats: Trainspotting v novém balení? | Fandíme filmu Beats: Trainspotting v novém balení? | Fandíme filmu Beats: Trainspotting v novém balení? | Fandíme filmu Beats: Trainspotting v novém balení? | Fandíme filmu Beats: Trainspotting v novém balení? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest