Black Widow: Připravuje Marvel svůj první eRkový film?

Black Widow: Připravuje Marvel svůj první eRkový film? | Fandíme filmu
Bude polonahá Scarlett Johansson běhat po kolena v krvi?

Šéfredaktor That Hashtag Show, která patří mezi spolehlivé zdroje zákulisních hollywoodských zpráv, přišel se zajímavou perličkou. Když Marvel začal vyvíjet Black Widow, zvažoval u toho, zda ji nenatočit jako první eRkový Marvel film. Tedy jako film mládeži nepřístupný. To by nemuselo nutně znamenat, že Scarlett Johansson bude po plátně pobíhat s poprsím venku a vykřikovat u toho sprosté urážky napravo i nalevo. Black Widow má být špionážní film a ty jsou často plné násilí, popřípadě dospělých témat, která jedenáctiletý divák nemusí dost dobře vstřebat.

Nikde není dáno, že Black Widow nakonec eRková opravdu bude (nejspíš nebude), nicméně osobně si moc nedovedu představit, že by Marvel k takovému kroku sáhl. Že marvelovky pro dospělejší diváky fungují, potvrzuje třeba Daredevil, který řeší ne zrovna triviální otázky morálky, práva, odpovědnosti či víry a k tomu neváhá ukazovat, jak se lidská těla v boji mění v krvavou fašírku. Nutně se ani nemusí stát, že by na komiksový film pro dospělé v kinech nepřišlo dost diváků. To zase potvrdili Deadpool nebo Logan.

Problém je spíš v tom, že Marvel vytváří provázaný ekosystém. Diváci jednoho filmu mají přijít na druhý. Proto provázané světy vznikají. Když v Avengers patnáctileté divačky přesvědčíte o tom, že je Black Widow jejich vzor, tak nechcete do kin pustit film, na který ty divačky nebudou moci přijít. Dále je Marvel součástí Disneyho, který si na svojí „family friendly“ tváři zakládá, což má smysl při výrobě hraček a atrakcí pro zábavní parky.

Také je třeba mít na paměti, že Hollywood nerad opravuje věci, které nejsou rozbité. A výroba filmů pro mládež dosud Marvelu fungovala. Když navíc vezmete v potaz, že studio příští rok vypustí do kin zřejmě jen dva snímky (Black Widow a The Eternals), tak je opravdu nepravděpodobné, že by se s jedním z nich chtělo pouštět do nějakých experimentů.

Takže jak to celé je? Jednalo se v Marvelu někdy o tom, že by Black Widow mohla být mládeži nepřístupná? To vyloučit nejde. Jednání ještě nikoho nezabilo. Ale skutečně Widow mládeži nepřístupná bude? Na 99% říkám, že nebude. Když mohou být mládeži přístupní Jason Bourne a James Bond, tak to Black Widow musí stačit také.

Dle informací That Hashtag Show by se někdy kolem března mělo začít natáčet, tak do té doby rozhodně budeme mít víc informací.

Zdroj: Charles Murphy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest