Tiché místo 2: Film nabídne jiný úhel pohledu na již známý svět

Tiché místo 2: Film nabídne jiný úhel pohledu na již známý svět | Fandíme filmu
John Krasinksi nastínil to, kterým směrem se film vydá.

Tiché místo je jedním z nejlépe hodnocených filmů minulého roku a to nejen v hororovém žánru. Ale co je pro studio Paramount Pictures ještě důležitější než pozitivní přijetí, jsou bezesporu tržby. Ty se vyšplhaly na téměř 341 milionů dolarů při rozpočtu, který se pohyboval někde mezi 17 až 21 miliony dolarů

Druhý díl byl tak něčím, s čím se prostě muselo počítat. A byl samozřejmě schválen. Duchovní otec jedničky John Krasinksi (první díl režíroval, podílel se na scénáři a ujal se jedné z hlavních rolí) už na dvojce pracuje a nastínil, jak k ní přistupuje:

"Myšlenka je vlastně velmi jednoduchá. Zrovna to píši - nesmím toho vyzradit příliš - ale myšlenka, která mě napadla, která mě opravdu nadchnula, zní, že většina pokračování je o návratu hrdiny nebo padoucha. Vezmete tuhle postavu, kterou lidé milovali a přivedete ji zpět a musíte kolem ní vytvořit nový svět. My máme naprosto opačný přístup. Máme svět, do kterého můžete umístit kohokoliv a všichni s ním budou propojeni. Důvod, proč jsem se nakonec rozhodl k tématu vrátit, je ten, že tenhle svět je tak bohatý a je velká zábava ho prozkoumávat. Teď je tu spousta odlišných věcí k vidění. Všichni ostatní v tomto světě mají podobnou zkušenost, takže jsem zvědavý na to, jak to bude vypadat z jiného úhlu."

Dalo se čekat, že se pozornost zaměří na někoho jiného, než na rodinu z původního filmu. Ne, že by se nedalo pokračovat v příběhu některých jejich členů, nicméně by to působilo trošku jako zbytečné "dojení" už zpracovaného tématu.

John tak chce nabídnout osudy zatím nepředstavených hrdinů, které se ale budou odehrávat ve světě, jehož základy vybudovala jednička. Díky tomu už nám nebudou muset být tak podrobně vysvětlováno, co se vlastně děje a proč nikdo nemluví nahlas.

Ne, že bychom mohli očekávat změnu přístupu ve stylu první Vetřelec a Vetřelci, ale tentokrát už víme, komu budou hlavní hrdinové 15. května 2020 čelit.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest